2016-06-27 14:57

2016-06-27 14:57

Nils Lofgren fick sin Nils

FILIPSTAD: Årets svenskamerikan fick bonuspresent från Filipstad

Nu har Nils Lofgren fått sin Ferlinare – och det blev en fest med guldkant, avslöjar Connie Grön.
– Det var över förväntan, säger hon.

Nils Lofgren, gitarrist i Bruce Springsteens E Street Band, är Årets svenskamerikan, utsedd av Vasa Orden av Amerika.

I söndags eftermiddag fick han ta emot sin utmärkelse vid en festlunch i Göteborg, och därtill fick han en bonuspresent i form av en Ferlinstatyett.

Röda mattan

Connie Grön som fick äran att överräcka den berättar:

– Han tyckte att den var rolig och han sa att han visste vem Ferlin var – jag frågade, säger hon.

Hon är glad och tycker att söndagen blev ett riktigt lyckat äventyr för Vasa Orden.

– Vi fick gå in på röda mattan och Nils med hustru, sonen och sonens flickvän och i stort sett hela bandet var där och även Nils släktingar. Och när han fick sitt diplom och plaketten var även Bruce på plats, berättar Connie.

Nils i centrum

”The boss” höll dock en låg profil denna eftermiddag: på scenen må han vara centralfiguren men den här gången var det tydligt att han ville att Nils skulle få stå i centrum.

– Och Nils bjöd verkligen på sig själv. Han berättade om sin släkt. Vi fick ta om någon bild som inte blev bra och det var inga problem. Sedan höll han tacktal – det fick bli på engelska för det enda han kan säga på svenska är tack!

Musik blev det självklart en dag som denna. En kör var engagerad för att sjunga visor men också huvudpersonen själv bidrog till underhållningen. Hans första instrument när han började spela som ung pojke var faktiskt inte gitarr, och det var instrumentet han inledde sin musikaliska bana på som kom till användning vid ceremonien:

– Han avslutade med att spela Idas sommarvisa på dragspel och sen avslutade kören med att sjunga en av hans låtar, berättar Connie Grön.

Hon berättar också att det ska bli en film om Nils Lofgren så småningom i Vasa Ordens regi. Bland annat kommer Nils Lofgren att ta emot en reporter utsänd av Vasa Orden i sitt hem i Arizona för en intervju. Detta blir dock inte förrän tidigast i september – först ska resten av bandets Europaturné klaras av.

Nils Lofgren, gitarrist i Bruce Springsteens E Street Band, är Årets svenskamerikan, utsedd av Vasa Orden av Amerika.

I söndags eftermiddag fick han ta emot sin utmärkelse vid en festlunch i Göteborg, och därtill fick han en bonuspresent i form av en Ferlinstatyett.

Röda mattan

Connie Grön som fick äran att överräcka den berättar:

– Han tyckte att den var rolig och han sa att han visste vem Ferlin var – jag frågade, säger hon.

Hon är glad och tycker att söndagen blev ett riktigt lyckat äventyr för Vasa Orden.

– Vi fick gå in på röda mattan och Nils med hustru, sonen och sonens flickvän och i stort sett hela bandet var där och även Nils släktingar. Och när han fick sitt diplom och plaketten var även Bruce på plats, berättar Connie.

Nils i centrum

”The boss” höll dock en låg profil denna eftermiddag: på scenen må han vara centralfiguren men den här gången var det tydligt att han ville att Nils skulle få stå i centrum.

– Och Nils bjöd verkligen på sig själv. Han berättade om sin släkt. Vi fick ta om någon bild som inte blev bra och det var inga problem. Sedan höll han tacktal – det fick bli på engelska för det enda han kan säga på svenska är tack!

Musik blev det självklart en dag som denna. En kör var engagerad för att sjunga visor men också huvudpersonen själv bidrog till underhållningen. Hans första instrument när han började spela som ung pojke var faktiskt inte gitarr, och det var instrumentet han inledde sin musikaliska bana på som kom till användning vid ceremonien:

– Han avslutade med att spela Idas sommarvisa på dragspel och sen avslutade kören med att sjunga en av hans låtar, berättar Connie Grön.

Hon berättar också att det ska bli en film om Nils Lofgren så småningom i Vasa Ordens regi. Bland annat kommer Nils Lofgren att ta emot en reporter utsänd av Vasa Orden i sitt hem i Arizona för en intervju. Detta blir dock inte förrän tidigast i september – först ska resten av bandets Europaturné klaras av.