2016-06-17 06:00

2016-06-17 09:01

Ta med cykeln på tåget

SEMESTER: Tips inför semestern

I sommar kan du boka plats för din cykel om du åker med Inlandsbanan.

Den 20 juni drar sommarsäsongen igång på Inlandsbanan. Längs Inlandsbanans sträckning finns det fina cykelmöjligheter både för landsvägscyklister och för de personer som hellre tar cykeln ut i terrängen.

Du bokar plats för cykeln samtidigt som du bokar resan på tåget.

– Cykelintresset har växt ordentligt de senaste åren så det känns viktigt för oss att våra resenärer ska kunna utöva sitt intresse i samband med sin tågresa. Det har även tidigare varit möjligt att ta med cykeln men vi har då inte kunnat garantera att den fått plats, säger Ulrica Dahlqvist, marknadskoordinator vid Inlandsbanan, i ett pressmeddelande.

I trakterna kring Mora finns slingrande grusvägare för familjer, downhill och fina asfaltsvägar. Kring Östersund finns vackra stadsnära rundturer, landsvägscykling med underbara vyer eller chans att köra mountainbikecykling. I och omkring Dorotea finns också fina områden för cykling och mountainbiking.

Den 20 juni drar sommarsäsongen igång på Inlandsbanan. Längs Inlandsbanans sträckning finns det fina cykelmöjligheter både för landsvägscyklister och för de personer som hellre tar cykeln ut i terrängen.

Du bokar plats för cykeln samtidigt som du bokar resan på tåget.

– Cykelintresset har växt ordentligt de senaste åren så det känns viktigt för oss att våra resenärer ska kunna utöva sitt intresse i samband med sin tågresa. Det har även tidigare varit möjligt att ta med cykeln men vi har då inte kunnat garantera att den fått plats, säger Ulrica Dahlqvist, marknadskoordinator vid Inlandsbanan, i ett pressmeddelande.

I trakterna kring Mora finns slingrande grusvägare för familjer, downhill och fina asfaltsvägar. Kring Östersund finns vackra stadsnära rundturer, landsvägscykling med underbara vyer eller chans att köra mountainbikecykling. I och omkring Dorotea finns också fina områden för cykling och mountainbiking.