2016-06-07 06:00

2016-06-07 06:00

Finbilarna fyllde hela centrum

FILIPSTAD: Folkfest på stan när bilentusiasterna cruisade

Blänkande krom, fenor, breda jänkare och smäckra linjer – när finbilarna rullade in i centrum blev det folkfest och glada miner överallt.

Hela Viktoriagatan och lite till blev parkering när alla fordonen ställde upp sig inför söndagskvällens cruising. Solen fick många grillar, fenor och emblem att glittra i när hela den långa karavanen sedan drog iväg genom centrum och vidare runt Telegatan, Kvarnbron, Järnvägsgatan, Allégatan, John Ericsson-gatan och sedan Vikgatan in tillbaka mot centrum igen.

Succén var klappad och klar. Fordonens framfart kantades på sina ställen av hela alléer av glada människor

– Det var jättekul att det var så mycket folk ute. Det blev över förväntan, säger initiativtagaren Tomas Jonasson.

Hur många bilar det var i ledet finns det lite olika uppfattningar om och det varierade även under kvällen, men Tomas gissar på nånstans mellan 100 och 200. Nu återstår att se om det blir en repris nästa år: Tomas är beredd, om han får frågan från arrangörerna. Och:

– Det kan bli ännu större nästa år i och med att det blev så lyckat i år.

Hela Viktoriagatan och lite till blev parkering när alla fordonen ställde upp sig inför söndagskvällens cruising. Solen fick många grillar, fenor och emblem att glittra i när hela den långa karavanen sedan drog iväg genom centrum och vidare runt Telegatan, Kvarnbron, Järnvägsgatan, Allégatan, John Ericsson-gatan och sedan Vikgatan in tillbaka mot centrum igen.

Succén var klappad och klar. Fordonens framfart kantades på sina ställen av hela alléer av glada människor

– Det var jättekul att det var så mycket folk ute. Det blev över förväntan, säger initiativtagaren Tomas Jonasson.

Hur många bilar det var i ledet finns det lite olika uppfattningar om och det varierade även under kvällen, men Tomas gissar på nånstans mellan 100 och 200. Nu återstår att se om det blir en repris nästa år: Tomas är beredd, om han får frågan från arrangörerna. Och:

– Det kan bli ännu större nästa år i och med att det blev så lyckat i år.