2016-06-06 16:19

2016-06-06 16:19

Fyra män åtalas för rått angrepp

FILIPSTAD: Slog, sparkade och skar man som hämnd

Fyra män åtalas för att ha misshandlat en annan man i skogen vid Mangenbaden i mitten av april.
En av de fyra, en 20-åring från Filipstad, har enligt åklagaren tagit stryptag på mannen och varit med och bundit honom.

Det är en skrämmande bild av brottet som åklagaren målar upp i stämningsansökan. De fyra åtalade anklagas för att ha misshandlat en femte man på ett mycket rått sätt.

En av de fyra har enligt åklagaren dragit ned mannen på marken och sedan har alla fyra hjälpts åt att tejpa fast hans händer och fötter. Filipstadsbon har enligt åklagaren tagit stryptag på offret och sedan har två av dem tejpat för hans mun. Filipstadsbon ska även ha hjälpt till att tillsammans med två av de andra hålla fast offret, medan den fjärde skar honom i ansiktet med ett rakblad eller annat vasst föremål.

Enligt åklagaren har de fyra visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att de gett sig på en ensam person som de dessutom försatt i en situation där han inte kunde försvara sig. Misshandeln skedde en vardagskväll i april vid den tomma campingplatsen och ska ha pågått i mer än två timmar.

Misshandeln ska enligt åklagaren ha varit en hämnd för att mannen medverkat i en brottsutredning och i samband med misshandeln har två av dem också sagt till den misshandlade att de kommer att döda honom eller hans familj om han kontaktar polisen. Detta gör att det inträffade även rubriceras som övergrepp i rättssak.

Både grov misshandel och övergrepp i rättssak är åtalspunkter som kan ge fängelsestraff. Alla fyra misstänkta sitter häktade.

Det är en skrämmande bild av brottet som åklagaren målar upp i stämningsansökan. De fyra åtalade anklagas för att ha misshandlat en femte man på ett mycket rått sätt.

En av de fyra har enligt åklagaren dragit ned mannen på marken och sedan har alla fyra hjälpts åt att tejpa fast hans händer och fötter. Filipstadsbon har enligt åklagaren tagit stryptag på offret och sedan har två av dem tejpat för hans mun. Filipstadsbon ska även ha hjälpt till att tillsammans med två av de andra hålla fast offret, medan den fjärde skar honom i ansiktet med ett rakblad eller annat vasst föremål.

Enligt åklagaren har de fyra visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att de gett sig på en ensam person som de dessutom försatt i en situation där han inte kunde försvara sig. Misshandeln skedde en vardagskväll i april vid den tomma campingplatsen och ska ha pågått i mer än två timmar.

Misshandeln ska enligt åklagaren ha varit en hämnd för att mannen medverkat i en brottsutredning och i samband med misshandeln har två av dem också sagt till den misshandlade att de kommer att döda honom eller hans familj om han kontaktar polisen. Detta gör att det inträffade även rubriceras som övergrepp i rättssak.

Både grov misshandel och övergrepp i rättssak är åtalspunkter som kan ge fängelsestraff. Alla fyra misstänkta sitter häktade.