2016-06-06 12:51

2016-06-06 12:51

Blågult i stan hela dan

FILIPSTAD: Heja Sverige – och heja Filipstad

Man förstår hur vädergudarna tänkte när de bestämde måndagsvädret – gul sol på blå himmel blev perfekt inramning för nationaldagsfirandet på torget.

En stor grupp av både små och stora samlades vid bussterminalen när nationaldagsfirandet inleddes i Filipstads centrum på måndagsmorgonen. När de formerat sig till en blågul parad och tågat Viktoriagatan fram blev det snart ännu mer av både blått och gult på himlapällen, för när dagens konferencier Hasse Nordlund räknat till tre släppte alla barnen sina ballonger så de steg mot skyn.

Före ballongsläppet sjöngs det nationalsången och direkt efter blev det Abba. Så – bland annat – firas en riktigt svensk nationaldag.

Lite Ted Gärdestad och Max Martin fick det bli också när Kulturskolan släppte loss på torgscenen, innan det var dags stora glassutdelningen. Och firandet var ju inte slut med det heller: i Filipstad firas nationaldagen hela dagen!

En stor grupp av både små och stora samlades vid bussterminalen när nationaldagsfirandet inleddes i Filipstads centrum på måndagsmorgonen. När de formerat sig till en blågul parad och tågat Viktoriagatan fram blev det snart ännu mer av både blått och gult på himlapällen, för när dagens konferencier Hasse Nordlund räknat till tre släppte alla barnen sina ballonger så de steg mot skyn.

Före ballongsläppet sjöngs det nationalsången och direkt efter blev det Abba. Så – bland annat – firas en riktigt svensk nationaldag.

Lite Ted Gärdestad och Max Martin fick det bli också när Kulturskolan släppte loss på torgscenen, innan det var dags stora glassutdelningen. Och firandet var ju inte slut med det heller: i Filipstad firas nationaldagen hela dagen!