2016-03-04 16:44

2016-03-04 16:50

Mordutredning drar ut på tiden

FILIPSTAD

Den 11 februari höggs en 60-årig man ned med flera knivhugg i Filipstad.

Kort därefter greps en man som senare häktades misstänkt för mord. Den 29 februari skulle åtal vara väckt. Men det, sa åklagaren Barbro Brännlund vid häktningsförhandlingen, skulle man inte hinna. Nu har åtalstiden förlängts till den 14 mars. Barbro Brännlund jobbar fortfarande utifrån hypotesen att det rör sig om ett mord.

Mannen har själv hävdat nödvärn eller möjligen dråp. Barbro Brännlund tror knappast att hon har hunnit få in svar från tekniska undersökningar den 14 mars heller.

– Kanske blir vi klara tre veckor från nu, säger hon.

 

Kort därefter greps en man som senare häktades misstänkt för mord. Den 29 februari skulle åtal vara väckt. Men det, sa åklagaren Barbro Brännlund vid häktningsförhandlingen, skulle man inte hinna. Nu har åtalstiden förlängts till den 14 mars. Barbro Brännlund jobbar fortfarande utifrån hypotesen att det rör sig om ett mord.

Mannen har själv hävdat nödvärn eller möjligen dråp. Barbro Brännlund tror knappast att hon har hunnit få in svar från tekniska undersökningar den 14 mars heller.

– Kanske blir vi klara tre veckor från nu, säger hon.