2016-02-17 18:30

2016-02-17 18:30

Stora planer för Köket

FILIPSTAD: En ung företagare med stora visioner

Zinar Ayaz, 23 år, har tagit över restaurangen Köket i centrala Filipstad. Nu siktar han på att bjuda på bland annat god husmanskost och trevliga trubadurkvällar.

Han tog över restaurangen strax före nyår. Sedan har hans far hjälpt honom med renoveringen av serveringsdelen och köket. Vi sitter och pratar i serveringsdelen och det märks att det har renoverats, det känns nytt och fräscht.

– Det var pappas idé att jag skulle driva den här restaurangen, förklarar Zinar Ayaz som alltså nappade på idén.

Många kunder

Han arbetar själv heltid i företaget och tar in extra personal när det behövs. På menyn finns bland annat husmanskost, pasta, pizza, a la carte, kebab och olika fiskrätter. Många ortsbor har redan hittat till restaurangen.

– På luncherna är det bra med folk. Turisterna som kommer in ser jag som en bonus. Jag försöker främst locka hit Filipstadsborna.

Även turister

Men självklart hoppas han även att fler turister kan stanna till för att äta. Det skulle dock behövas en tydlig skyltning vid riksvägen, men han har förgäves försökt få hjälp av kommunen med detta.

– Nu väntar jag på serveringstillstånd. Jag hoppas få det så snart som möjligt. Då kan jag arrangera trubadurkvällar här och kanske även kvällar med karaoke.

Stora visioner

– Jag har planer på att göra något stort här. Filipstadborna ska inte behöva åka till andra orter när de vill gå ut och äta och koppla av.

Hittills har kunderna varit mycket positiva.

– Alla är positiva och det är en bra respons även på Facebook. Jag har redan fått många gilla-markeringar, säger han innan han rusar tillbaka till disken för att ta emot några nya kunder.

– Jag klarar av stress bra, ju mer man har att göra desto bättre, säger han.

Han tog över restaurangen strax före nyår. Sedan har hans far hjälpt honom med renoveringen av serveringsdelen och köket. Vi sitter och pratar i serveringsdelen och det märks att det har renoverats, det känns nytt och fräscht.

– Det var pappas idé att jag skulle driva den här restaurangen, förklarar Zinar Ayaz som alltså nappade på idén.

Många kunder

Han arbetar själv heltid i företaget och tar in extra personal när det behövs. På menyn finns bland annat husmanskost, pasta, pizza, a la carte, kebab och olika fiskrätter. Många ortsbor har redan hittat till restaurangen.

– På luncherna är det bra med folk. Turisterna som kommer in ser jag som en bonus. Jag försöker främst locka hit Filipstadsborna.

Även turister

Men självklart hoppas han även att fler turister kan stanna till för att äta. Det skulle dock behövas en tydlig skyltning vid riksvägen, men han har förgäves försökt få hjälp av kommunen med detta.

– Nu väntar jag på serveringstillstånd. Jag hoppas få det så snart som möjligt. Då kan jag arrangera trubadurkvällar här och kanske även kvällar med karaoke.

Stora visioner

– Jag har planer på att göra något stort här. Filipstadborna ska inte behöva åka till andra orter när de vill gå ut och äta och koppla av.

Hittills har kunderna varit mycket positiva.

– Alla är positiva och det är en bra respons även på Facebook. Jag har redan fått många gilla-markeringar, säger han innan han rusar tillbaka till disken för att ta emot några nya kunder.

– Jag klarar av stress bra, ju mer man har att göra desto bättre, säger han.

Zinar Ayaz

Ålder: 23 år

Yrke: Egen företagare

Familj: Mor och far, samt fyra syskon

Bor: Örebro

Intressen: Sport och umgås med vänner

Favoritmat: Vindolmar

Källa: