2015-12-09 11:26

2015-12-09 11:26

Brand var inte vårdslöshet

FILIPSTAD

Mannen åtalades för att vid två tillfällen – i januari och i mars i år – ha lagt tidningar på plattan och vridit om spisknappen så att det började brinna.

Men tingsrätten i Värmland friar honom. Åklagaren har inte kunnat bevisa att det faktiskt var den åtalade mannen som faktiskt satt på plattan, skriver tingsrätten i sin dom. Mannen är i 60-årsåldern och lider av demens orsakad av alkoholmissbruk. Han har därför inte kunnat säga om han lagt tidningar på spisplattan eller ej.

 

Men tingsrätten i Värmland friar honom. Åklagaren har inte kunnat bevisa att det faktiskt var den åtalade mannen som faktiskt satt på plattan, skriver tingsrätten i sin dom. Mannen är i 60-årsåldern och lider av demens orsakad av alkoholmissbruk. Han har därför inte kunnat säga om han lagt tidningar på spisplattan eller ej.