2015-11-21 06:00

2015-11-21 06:00

Filipstad rent av ganska bra

FILIPSTAD: Skräpplockning lönar sig

Filipstad är en ganska ren stad – jämfört med läget i andra kommuner. När stiftelsen ”Håll Sverige rent” sätter betyg på kommunerna landar Filipstads kommun på 127:e plats av de 290 svenska kommunerna.

– Många kommuner i Sverige driver fantastiska skräpplockarkampanjer och arbetar strategiskt och förebyggande mot nedskräpning. Det vill vi uppmärksamma, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent i ett pressmeddelande.

Däri berättas att Borås är bäst i Sverige på att hålla rent. Rankingen baseras bland annat på antalet skräpplockare i skräpplockarkampanjen samt enkätfrågor om kommunernas förebyggande arbete mot nedskräpning.

– De kommuner som toppar Håll Sverige Rents rankning har alla drivit framgångsrika kampanjer mot nedskräpning. De har också bra koll på vad skräpet kostar kommunen.

– Många kommuner i Sverige driver fantastiska skräpplockarkampanjer och arbetar strategiskt och förebyggande mot nedskräpning. Det vill vi uppmärksamma, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent i ett pressmeddelande.

Däri berättas att Borås är bäst i Sverige på att hålla rent. Rankingen baseras bland annat på antalet skräpplockare i skräpplockarkampanjen samt enkätfrågor om kommunernas förebyggande arbete mot nedskräpning.

– De kommuner som toppar Håll Sverige Rents rankning har alla drivit framgångsrika kampanjer mot nedskräpning. De har också bra koll på vad skräpet kostar kommunen.