2015-11-13 13:28

2015-11-13 13:28

Satsar mot stora skulder

FILIPSTAD

Filipstads kommun har en hög andel invånare med höga skulder.

Nu planerar kommunen att tillsammans med Storfors kommun dra i gång ett arbete för att minska problemet. Det berättade Anders Nilsson (V) för fullmäktige och framhöll att stora skulder inte bara påverkar en persons ekonomi.

– Det påverkar både psykisk ohälsa och jobb och tyvärr sticker Filipstad ut när det gäller överskuldsättning.

Nu planerar kommunen att tillsammans med Storfors kommun dra i gång ett arbete för att minska problemet. Det berättade Anders Nilsson (V) för fullmäktige och framhöll att stora skulder inte bara påverkar en persons ekonomi.

– Det påverkar både psykisk ohälsa och jobb och tyvärr sticker Filipstad ut när det gäller överskuldsättning.