2016-08-31 09:57

2016-08-31 09:57

Negativa reaktioner efter möte om Rygge

FLYGPLATS

Den grupp som har planer på att ta över och driva Rygges flygplats mellan Moss och Sarpsborg i norska Östfold, får tummen ner av dagens ägare. Detta efter ett möte mellan gruppen, samt Thon- och Orkla-grupperna på måndagen.

– Jag trodde de hade kommit längre i sina förberedelser, sade en av de största ägarna, Olav Thon, till NRK:s regionala nyheter.

Thon, som med sina partners planerar att stänga flygplatsen den 1 november, säger till flera medier att det enda som kan rädda Rygge, en handfull mil från den svenska gränsen, är att staten går in och tar över.

Men varken den nya gruppen för flygplatsen eller regionledningen i Östfold har gett upp. Fylkesmannen för Östfold säger att han hoppas att kommunikationsminister Ketil Solvik-Olsen (Fremskrittspartiet) ska ändra sig och öppna för att statliga Avinor samt försvaret går in och räddar flygplatsen.

Den största orsaken till beslutet om att lägga ner flygplatsen, var att flygbolaget Ryanair drog sig ur på grund av höjda avgifter.

Den grupp som har planer på att ta över och driva Rygges flygplats mellan Moss och Sarpsborg i norska Östfold, får tummen ner av dagens ägare. Detta efter ett möte mellan gruppen, samt Thon- och Orkla-grupperna på måndagen.

– Jag trodde de hade kommit längre i sina förberedelser, sade en av de största ägarna, Olav Thon, till NRK:s regionala nyheter.

Thon, som med sina partners planerar att stänga flygplatsen den 1 november, säger till flera medier att det enda som kan rädda Rygge, en handfull mil från den svenska gränsen, är att staten går in och tar över.

Men varken den nya gruppen för flygplatsen eller regionledningen i Östfold har gett upp. Fylkesmannen för Östfold säger att han hoppas att kommunikationsminister Ketil Solvik-Olsen (Fremskrittspartiet) ska ändra sig och öppna för att statliga Avinor samt försvaret går in och räddar flygplatsen.

Den största orsaken till beslutet om att lägga ner flygplatsen, var att flygbolaget Ryanair drog sig ur på grund av höjda avgifter.