2016-08-26 08:09

2016-08-26 08:10

Lämna tillbaka mina guldringar

BENGTSFORS: Maiken Blomberg vädjar

– Snälla. Lämna tillbaka ringarna. De betyder så mycket för mig som minne av min make Helge.
Maiken Blomberg i Bengtsfors är bestört. I samband med firandet av Bengtsfors kyrkas 90-årsjubileum glömde hon en kort stund sina ringar på toaletten. Nu är de borta.

Det var i samband med det högtidliga firandet av Bengtsfors kyrka 90 år under söndagen, då bland andra biskop Esbjörn Hagberg deltog, som Maiken tagit på sig sina fina ringar.

– De är ett kärt minne av Helge, som för övrigt dog för 28 år sedan i dag (tisdag), berättar Maiken för Dalslänningen.

Vitguld med diamant

Ringarna, en vitguldring med en större diamant och en vanlig guldring med ett band av safirer, brukar hon inte använda till vardags.

– Jag har dem bara vid festligare tillfällen. Nu tog jag av dem när jag var inne på handikapptoaletten i församlingshemmet, lade dem en bit in på skötbordet där, och när jag saknade dem efter kanske 30 minuter var de borta, berättar en ledsen Maiken Blomberg.

Ringarna är värda en hel del och hon har anmält förlusten till både försäkringsbolag och polisen.

– Jag får nog ersättning för dem, men det är inte värdet som är det viktiga. De är ett minne för mig, säger Maiken Blomberg.

Hon hoppas att den som tagit ringarna gjort det med syfte att ägaren ska få tillbaka dem, men undrar varför inte någon ansvarig i kyrkan informerades och kunde ropa upp fyndet i högtalare under den fortsatta sammankomsten.

– Nu finns chansen att någon lämnar tillbaka dem, även om det sker anonymt till polisen, Dalslänningen eller församlingshemmet. Jag hoppas verkligen det, säger Maiken Blomberg hoppfullt.

Det var i samband med det högtidliga firandet av Bengtsfors kyrka 90 år under söndagen, då bland andra biskop Esbjörn Hagberg deltog, som Maiken tagit på sig sina fina ringar.

– De är ett kärt minne av Helge, som för övrigt dog för 28 år sedan i dag (tisdag), berättar Maiken för Dalslänningen.

Vitguld med diamant

Ringarna, en vitguldring med en större diamant och en vanlig guldring med ett band av safirer, brukar hon inte använda till vardags.

– Jag har dem bara vid festligare tillfällen. Nu tog jag av dem när jag var inne på handikapptoaletten i församlingshemmet, lade dem en bit in på skötbordet där, och när jag saknade dem efter kanske 30 minuter var de borta, berättar en ledsen Maiken Blomberg.

Ringarna är värda en hel del och hon har anmält förlusten till både försäkringsbolag och polisen.

– Jag får nog ersättning för dem, men det är inte värdet som är det viktiga. De är ett minne för mig, säger Maiken Blomberg.

Hon hoppas att den som tagit ringarna gjort det med syfte att ägaren ska få tillbaka dem, men undrar varför inte någon ansvarig i kyrkan informerades och kunde ropa upp fyndet i högtalare under den fortsatta sammankomsten.

– Nu finns chansen att någon lämnar tillbaka dem, även om det sker anonymt till polisen, Dalslänningen eller församlingshemmet. Jag hoppas verkligen det, säger Maiken Blomberg hoppfullt.