2016-08-25 12:00

2016-08-25 12:00

Möjlighet till att finna en kompis för livet

FÄRGELANDA

Helen Andersson, som på fredag arrangerar mingel för singlar på Dalslands folkhögskola i Färgelanda.

Varför arrangerar du singelkvällar?

– Cirka 2,5 miljoner människor lever som singel i Sverige i dag. Självvalt, eller inte, men det är många som lever själva.

Kvällen handlar inte bara om att hitta kärleken, utan också om att träffa nya vänner. Jag har märkt det tydligt på de evenemang jag har anordnat tidigare att det handlar minst lika mycket om att träffa nya människor som är i samma situation. Jag har många exempel på människor som efter liknande arrangemang har hittat någon att exempelvis gå på bio med.

Hur tror du att det är vara singel i dagens samhälle?

– Tyvärr ser det fortfarande ut så i Sverige att familj är normen. Vissa är därmed rädda för att visa att de lever ensamma. Det är inte heller helt enkelt att umgås om ens vänner och bekanta lever i en parrelation. Vissa blir inte ens inbjudna till fester och andra sammanhang.

Vad kommer att hända under kvällen?

– Jag kommer först att föreläsa på temat träffas på riktigt. Sedan blir det mat då singlarna kommer att byta plats under kvällen. Det kommer att vara trevligt och kravlöst.

Har många föranmält sig?

– Nja, det är lite segt. Många är kanske lite blyga. Men vi kör oavsett. Jag hoppas att många vågar komma, det är inte farligt.

Varför gör du det här?

– I hela mitt liv har jag skapat möten mellan människor. Jag älskar människor och tycker om att serva dem. Dessutom får jag så mycket tillbaka.

Varför arrangerar du singelkvällar?

– Cirka 2,5 miljoner människor lever som singel i Sverige i dag. Självvalt, eller inte, men det är många som lever själva.

Kvällen handlar inte bara om att hitta kärleken, utan också om att träffa nya vänner. Jag har märkt det tydligt på de evenemang jag har anordnat tidigare att det handlar minst lika mycket om att träffa nya människor som är i samma situation. Jag har många exempel på människor som efter liknande arrangemang har hittat någon att exempelvis gå på bio med.

Hur tror du att det är vara singel i dagens samhälle?

– Tyvärr ser det fortfarande ut så i Sverige att familj är normen. Vissa är därmed rädda för att visa att de lever ensamma. Det är inte heller helt enkelt att umgås om ens vänner och bekanta lever i en parrelation. Vissa blir inte ens inbjudna till fester och andra sammanhang.

Vad kommer att hända under kvällen?

– Jag kommer först att föreläsa på temat träffas på riktigt. Sedan blir det mat då singlarna kommer att byta plats under kvällen. Det kommer att vara trevligt och kravlöst.

Har många föranmält sig?

– Nja, det är lite segt. Många är kanske lite blyga. Men vi kör oavsett. Jag hoppas att många vågar komma, det är inte farligt.

Varför gör du det här?

– I hela mitt liv har jag skapat möten mellan människor. Jag älskar människor och tycker om att serva dem. Dessutom får jag så mycket tillbaka.