2016-08-05 14:51

2016-08-05 14:51

Prisades för livräddning

HÖGSÄTER: Marianne Melkersson mottog medalj av SLS

Simläraren Marianne Melkersson mottog i dag fredag en plakett av Svenska livräddningssällskapet Bohuslän-Dal för hennes ingripande vid Ragnerudssjöns badplats förra året då hon räddade livet på en 17-årig kvinna.

– Såhär dåligt väder har vi inte haft någon dag, sa simläraren Wendy Pragsten när hon i fredags välkomnade till årets simskoleavslutning vid Ragnerudssjön.

I regn och kalla vindar visade barnen vad de hade lärt sig under tre veckor och de fick också motta diplom. Cirka 60 barn har deltagit i årets simskola vid Ragnerudssjön.

En som också fick motta diplom var Marianne Melkersson, 22 år. Representanter från Svenska livräddningssällskapet Bohuslän-Dal var på plats för att dela ut en blankett för hennes rådande ingripande vid ett drunkningstillbud förra året.

Det var den 22 juli och det var märkeskväll vid Ragnerudssjöns badplats. Ett 20-tal personer var där och simlärarna hade börjat runda av när de hörde ett rop på hjälp från bryggorna i vattnet. Marianne Melkersson agerade snabbt och sprang ner till bryggan där en kvinna låg halvvägs upp på bryggan – livlös och kall.

Hennes två kompisar hade gjort vad de kunnat för att få upp henne på land. Marianne Melkersson inledde hjärt- och lungräddning och ambulans tillkallades.

Började andas

I cirka en halvtimma gav hon kvinnan HLR.

– Jag hade ingen aning om tid och rum. Det kunde lika ha varit tre minuter eller tre timmar som jag satt där på bryggan med kvinnan, säger Marianne Melkersson.

Räddningstjänsten var först på plats och därefter anlände tre ambulanser inklusive en amulanshelikopter. Marianne Melkersson hade då med hjälp av sina kollegor lyckats få i gång kvinnan igen som då var vid medvetande.

– Det var första gången jag gjorde HLR och det känns ju väldigt skönt att det gick bra, säger hon.

Jonas Adolfsson från Svenska livräddningssällskapet Bohuslän-Dal överräckte blanketten.

– Vi delar ut två sorters utmärkelser och det här är den av högsta valör. Lokalt delar vi ut max två stycken per år, säger han.

Marianne Melkersson har jobbat som simlärare i Färgelanda kommun sedan hon var 16 år och studerar i dag till läkare i Gdansk, Polen. Hennes insats uppmärksammades även förra året, då av Färgelanda kommun som överräckte en gåva.

– Såhär dåligt väder har vi inte haft någon dag, sa simläraren Wendy Pragsten när hon i fredags välkomnade till årets simskoleavslutning vid Ragnerudssjön.

I regn och kalla vindar visade barnen vad de hade lärt sig under tre veckor och de fick också motta diplom. Cirka 60 barn har deltagit i årets simskola vid Ragnerudssjön.

En som också fick motta diplom var Marianne Melkersson, 22 år. Representanter från Svenska livräddningssällskapet Bohuslän-Dal var på plats för att dela ut en blankett för hennes rådande ingripande vid ett drunkningstillbud förra året.

Det var den 22 juli och det var märkeskväll vid Ragnerudssjöns badplats. Ett 20-tal personer var där och simlärarna hade börjat runda av när de hörde ett rop på hjälp från bryggorna i vattnet. Marianne Melkersson agerade snabbt och sprang ner till bryggan där en kvinna låg halvvägs upp på bryggan – livlös och kall.

Hennes två kompisar hade gjort vad de kunnat för att få upp henne på land. Marianne Melkersson inledde hjärt- och lungräddning och ambulans tillkallades.

Började andas

I cirka en halvtimma gav hon kvinnan HLR.

– Jag hade ingen aning om tid och rum. Det kunde lika ha varit tre minuter eller tre timmar som jag satt där på bryggan med kvinnan, säger Marianne Melkersson.

Räddningstjänsten var först på plats och därefter anlände tre ambulanser inklusive en amulanshelikopter. Marianne Melkersson hade då med hjälp av sina kollegor lyckats få i gång kvinnan igen som då var vid medvetande.

– Det var första gången jag gjorde HLR och det känns ju väldigt skönt att det gick bra, säger hon.

Jonas Adolfsson från Svenska livräddningssällskapet Bohuslän-Dal överräckte blanketten.

– Vi delar ut två sorters utmärkelser och det här är den av högsta valör. Lokalt delar vi ut max två stycken per år, säger han.

Marianne Melkersson har jobbat som simlärare i Färgelanda kommun sedan hon var 16 år och studerar i dag till läkare i Gdansk, Polen. Hennes insats uppmärksammades även förra året, då av Färgelanda kommun som överräckte en gåva.