2016-07-10 21:35

2016-07-10 21:35

Trivsel med Lill-Ingmars

DALS-ED: Närmare 500 kom till timmerhusen

Så kom de till Trivselkvällen i Ed, 1960-talsorkestern Lill-Ingmars från Breviken, nästgårds, på andra sidan landskapsgränsen. De lockade närmare 500 personer till timmerhusen.

Med sig hade Lill-Ingemars Sven-Ingvars gitarrist Ingvar Karlsson och den värmländska sjumannaorkestern fyllde väl ut scenen vid Timmerhusen med ett trivsamt framförande och lätt igenkännbar repertoar.

Fest för femhundra

Nästan femhundra personer hade kommit för att se Lill-Ingmars scenframträdande som gruppen valt att kalla Vilken härlig fest.

– Vi brukar ha premiär varje år hemma i Brevika men det går lika bra här i Ed, sa Ingmar Nilsson, gruppens sångare och talesman på scenen.

Redan som andra låt rev man av Larry Finnegans sextiotalshit Dear One och där någonstans hamnade ribban.

Men även nyare låtar fanns i bagaget, bland annat av Bruce Springsteen och Eagles och så ett maffigt potpurri på Sven-Ingvarslåtar där Torparvisan avslutades med långa solopartier både på gitarr och orgel.

Två gånger Molly

Lill-Ingmars egen hit från 1967, Molly, spelades två gånger och publiken fick också höra historien om hur engelskaläraren Christer Amneus fungerade både som textförfattare och manager inför inspelningen av Molly.

Sju i bandet

Förutom Ingmar Nilsson, Arnie Nilsson och Dan Henningsson, som varit med från start, spelade Patrik Nilsson, Ingvar Heed, Robin Persson och Ingvar Karlsson i Lill-Ingmars under torsdagens Trivselkväll i Ed.

För övrigt var det sol och vackert väder under Lill-Ingmars konsert på torsdagen, även om temperaturen kom att bli i lägsta laget mot slutet av kvällen.

Med sig hade Lill-Ingemars Sven-Ingvars gitarrist Ingvar Karlsson och den värmländska sjumannaorkestern fyllde väl ut scenen vid Timmerhusen med ett trivsamt framförande och lätt igenkännbar repertoar.

Fest för femhundra

Nästan femhundra personer hade kommit för att se Lill-Ingmars scenframträdande som gruppen valt att kalla Vilken härlig fest.

– Vi brukar ha premiär varje år hemma i Brevika men det går lika bra här i Ed, sa Ingmar Nilsson, gruppens sångare och talesman på scenen.

Redan som andra låt rev man av Larry Finnegans sextiotalshit Dear One och där någonstans hamnade ribban.

Men även nyare låtar fanns i bagaget, bland annat av Bruce Springsteen och Eagles och så ett maffigt potpurri på Sven-Ingvarslåtar där Torparvisan avslutades med långa solopartier både på gitarr och orgel.

Två gånger Molly

Lill-Ingmars egen hit från 1967, Molly, spelades två gånger och publiken fick också höra historien om hur engelskaläraren Christer Amneus fungerade både som textförfattare och manager inför inspelningen av Molly.

Sju i bandet

Förutom Ingmar Nilsson, Arnie Nilsson och Dan Henningsson, som varit med från start, spelade Patrik Nilsson, Ingvar Heed, Robin Persson och Ingvar Karlsson i Lill-Ingmars under torsdagens Trivselkväll i Ed.

För övrigt var det sol och vackert väder under Lill-Ingmars konsert på torsdagen, även om temperaturen kom att bli i lägsta laget mot slutet av kvällen.

  • Karl-Erik Andersson