2016-07-03 14:44

2016-07-03 14:44

Ett jobb som ger lite hjälp på vägen

DALS-ED: Sommarjobb som ger träning

Sommarjobbarna är i full gång. På turistbyrån i Ed sitter Wilma Karlsson och hjälper turister med allt från att hitta rätt på vägarna till information om vad man kan hitta på att göra.

Varje onsdag till söndag sitter Wilma Karlsson, 18 år, på turistbyråns kontor i Ed och hjälper turister. Vanligtvis pluggar hon ekonomi på Karlberg i Åmål, men passar på att testa lite olika yrken innan hon fortsätter att plugga. När Dalslänningen pratar med henne har hon hållit på i ett par veckor och börjar bli varm i kläderna tycker hon.

Hur fick du jobbet?

– Jag ringde receptionen och frågade, och så fick jag det. Jag har jobbat på Café City några år men ville prova på något nytt.

Varför valde du turistbyrån?

– Jag ville träna lite på min engelska och så tänkte jag att det kunde vara kul.

Vad är roligast med jobbet?

– Det är roligt att fixa så att de blir hjälpta.

Vad är den vanligaste frågan?

– Många undrar om Tresticklans nationalpark, fisket och parken. Och så är det många som vill ha vägbeskrivning.

Vilka länder kommer turisterna från?

– Vi för statistik, oftast är det svenskar och tyskar.

Varje onsdag till söndag sitter Wilma Karlsson, 18 år, på turistbyråns kontor i Ed och hjälper turister. Vanligtvis pluggar hon ekonomi på Karlberg i Åmål, men passar på att testa lite olika yrken innan hon fortsätter att plugga. När Dalslänningen pratar med henne har hon hållit på i ett par veckor och börjar bli varm i kläderna tycker hon.

Hur fick du jobbet?

– Jag ringde receptionen och frågade, och så fick jag det. Jag har jobbat på Café City några år men ville prova på något nytt.

Varför valde du turistbyrån?

– Jag ville träna lite på min engelska och så tänkte jag att det kunde vara kul.

Vad är roligast med jobbet?

– Det är roligt att fixa så att de blir hjälpta.

Vad är den vanligaste frågan?

– Många undrar om Tresticklans nationalpark, fisket och parken. Och så är det många som vill ha vägbeskrivning.

Vilka länder kommer turisterna från?

– Vi för statistik, oftast är det svenskar och tyskar.

  • Jessica Eriksson