2016-04-03 13:33

2016-04-03 13:33

Polisen varnar för guldförsäljare

Polisen i västra Fyrbodal har den senaste tiden fått flera rapporter om guldförsäljare, även kallade vägpirater, längs E 6:an.

Senast nu i helgen när de ska ha setts nära Strömstad. Guldförsäljarna brukar försöka stoppa fordon genom falska bensinstopp eller låtsas att någon är skadad. Bilister som stannar får erbjudande om guld i utbyte mot bensin eller kontanter. Enligt polisen har vissa av dessa personer uppvisat aggressivt beteende om de blivit nekade hjälp. Polisen uppmanar därför att inte stanna och att istället kontakta polisen, som också är intresserade av bilarnas registreringsnummer.

Senast nu i helgen när de ska ha setts nära Strömstad. Guldförsäljarna brukar försöka stoppa fordon genom falska bensinstopp eller låtsas att någon är skadad. Bilister som stannar får erbjudande om guld i utbyte mot bensin eller kontanter. Enligt polisen har vissa av dessa personer uppvisat aggressivt beteende om de blivit nekade hjälp. Polisen uppmanar därför att inte stanna och att istället kontakta polisen, som också är intresserade av bilarnas registreringsnummer.