2016-04-01 13:29

2016-04-01 13:29

Många aprilskämt i år

DALSLAND: Blå gammelgård och torrläggning

I år dök det upp många aprilskämt i tidningar och på sociala medier. Dals-Ed och Melleruds kommuner gick till exempel ut med egna inslag.

Dalslänningen har botaniserat bland några. Dals-Ed kungör att Lilla Lee ska torrläggas, bland annat på grund av kräftpest. Därför blir där inga bad i sommar. Melleruds kommun berättar att kungabesöket nästa vecka förlängs då kungen ska övernatta i en sjöstuga i Sunnanå. Dalslands ballongklubb kan förtälja att Bengtsfors kommun numer är stor sponsor med egen luftballong och facebookgruppen Nutida Bengtsfors i bild publicerar en fin bild av en nymålad Gammelgården. Gruppen Bengtsfors kommun förr har däremot en riktigt gammal bild från Herrenäs.

Radio Väst rapporterade om att Länsstyrelsen stoppar alkoholförsäljning ett par veckor kring Valborgshelgen. NWT rapporterade om räkodling i insjön Värmeln, och GP meddelar att nya höghus ska byggas i Slottsskogen. Dalslänningen hade också ett aprilskämt i dag, och faktiskt finns det också en insändare. Har ni hittat dem?

Dalslänningen har botaniserat bland några. Dals-Ed kungör att Lilla Lee ska torrläggas, bland annat på grund av kräftpest. Därför blir där inga bad i sommar. Melleruds kommun berättar att kungabesöket nästa vecka förlängs då kungen ska övernatta i en sjöstuga i Sunnanå. Dalslands ballongklubb kan förtälja att Bengtsfors kommun numer är stor sponsor med egen luftballong och facebookgruppen Nutida Bengtsfors i bild publicerar en fin bild av en nymålad Gammelgården. Gruppen Bengtsfors kommun förr har däremot en riktigt gammal bild från Herrenäs.

Radio Väst rapporterade om att Länsstyrelsen stoppar alkoholförsäljning ett par veckor kring Valborgshelgen. NWT rapporterade om räkodling i insjön Värmeln, och GP meddelar att nya höghus ska byggas i Slottsskogen. Dalslänningen hade också ett aprilskämt i dag, och faktiskt finns det också en insändare. Har ni hittat dem?