2016-03-15 16:04

2016-03-15 16:04

Problemvarg som skulle flyttas är avlivad

DALSLAND

Den varg som rovdjursforskaren Olof Liberg ville flytta till Tresticklans naturreservat i Dals-Eds kommun är avlivad. det skriver Svensk jakt på sin hemsida.

Länsstyrelsen Jämtland, som ansåg att vargen var genetiskt viktig, ansökte torsdagen den 10 mars om hos Naturvårdsverket om att få flytta vargen. Men eftersom vargen hade orsakat stora problem för renskötseln i området fattade länsstyrelsen ett snabbt beslut om skyddsjakt och vargen avlivades den 15 mars.

Länsstyrelsen Jämtland, som ansåg att vargen var genetiskt viktig, ansökte torsdagen den 10 mars om hos Naturvårdsverket om att få flytta vargen. Men eftersom vargen hade orsakat stora problem för renskötseln i området fattade länsstyrelsen ett snabbt beslut om skyddsjakt och vargen avlivades den 15 mars.