2015-11-02 13:30

2015-11-04 14:27

25-åring åtalas för sjöfylleri och bilstöld

ÅMÅL

En 25-årig Åmålsbo åtalas för flera olika brott under tre åtalspunkter, bland annat grovt sjöfylleri, grovt rattfylleri, smitning, bilstöld, samt två fall av narkotikabrott. De flesta brotten gjorde han sig skyldig till under två sommardagar.

Den 12 juni i år körde 25-åringen båt i småbåtshamnen, påverkad av både alkohol och narkotika. Mannen ska ha kört båten i 15 knop innan han stoppades med 1,07 promille alkohol i blodet. Han ska ha jagat en annan båt ute på öppet vatten och var nära att krocka med flera båtar när han kom in i hamnen. Sjöfylleribrottet bedöms som grovt.

En knapp månad senare, den 11 juli, stal mannen en bil när han var berusad. Med den stulna bilen krockade han med en stillastående bil på Västerlångtatan. Han smet sedan från platsen.

25-åringen erkänner rattfylleri och olovlig körning, men nekar till bilstöld och smitning.

Den 12 juni i år körde 25-åringen båt i småbåtshamnen, påverkad av både alkohol och narkotika. Mannen ska ha kört båten i 15 knop innan han stoppades med 1,07 promille alkohol i blodet. Han ska ha jagat en annan båt ute på öppet vatten och var nära att krocka med flera båtar när han kom in i hamnen. Sjöfylleribrottet bedöms som grovt.

En knapp månad senare, den 11 juli, stal mannen en bil när han var berusad. Med den stulna bilen krockade han med en stillastående bil på Västerlångtatan. Han smet sedan från platsen.

25-åringen erkänner rattfylleri och olovlig körning, men nekar till bilstöld och smitning.