2016-06-28 06:00

2016-06-28 06:00

Utvecklande spark snett uppåt

Bubbel från Byrån:

Vem som helst som har jämfört priserna på vitkål och Toblerone förstår att det inte är priset som avgör valet, skriver Byrån.

På LO-kongressen nyss valdes Berit Müllerström, som nyligen förlorat striden om ordförandeposten i Kommunal till ny andre vice ordförande. På Byrån förstår vi att Kommunal velat göra en rockad så att nyvalde Kommunalbossen inte ska behöva ha kvar sin antagonist i organisationen. Lite mer fundersamma är vi vad LO hade för behov som matchar den kompetensprofil som den tidigare chefen för Kommunals organisationsutvecklingsenhet har. Inte ens med bästa vilja i världen kan man säga att den utveckling, med lyxkrogar, strippor och utlandsresor, som Kommunal hade var något framgångskoncept för medlemmarna.

Skatta sig smal

En punktskatt på socker har varit i ropet igen. I SVT:s Agenda nyligen fick man följa en av Sveriges tyngsta opinionsbildare, Göran Greider, när han valde lösgodis och argumenterade för att göra sötsakerna dyrare.

Greider verkar gilla skatter nästan lika ohälsosamt mycket som godis. Inte för att en sockerskatt skulle ha någon effekt. Vem som helst som har jämfört priserna på vitkål och Toblerone förstår att det inte är priset som avgör valet. Ett kilo morötter kostar runt tio kronor. Ett kilo lösgodis kostar minst 60 kronor. Vad Greider behöver är en budget så att han vet hur mycket pengar som är över till snask, sedan kan han betala in dem anonymt till Skatteverket.

Utsatta maskrosbarn

Byrån har en längre tid med ömsom roat och oroat sinne betraktat den senaste tidens utveckling i Miljöpartiet. Från att ha varit ett gäng miljövänliga individualister med en dragning åt växtfärger och vildvuxna helskägg har partiet utvecklats till ett minst sagt toppstyrt parti.

Det gamla gardet är upprört över utrensningarna av fritänkarna. Per Gahrton ser likheter med stalinistiska organisationer och Birger Schlaug konstaterar att det är partiledningen som är i opposition med partiet. Det enda positiva med en utveckling av MP i stalinistisk riktning som Byrån kan se är en omsvängning i synen på kärnkraft i sant revolutionär anda.

UD fylletweetar?

Nyligen röstades en ny asylpolitik igenom i riksdagen. Strax före klockan två följande natt får KD:s Ebba Busch Thor meddelandet ”Ni röstade INTE nej. Och det kommer vi komma ihåg” från Utrikesdepartementets officiella twitterkonto. Presschefen kommenterade senare händelsen med att en myndighetsanställd trott sig använda sitt privata konto, men att ”Hen är väldigt ångerfull”. Byrån ser fram emot att fler anonyma hens i framtiden lär sig skilja mellan privata åsikter och sin myndighetstjänst.

Svenska Nyhetsbyrån

På LO-kongressen nyss valdes Berit Müllerström, som nyligen förlorat striden om ordförandeposten i Kommunal till ny andre vice ordförande. På Byrån förstår vi att Kommunal velat göra en rockad så att nyvalde Kommunalbossen inte ska behöva ha kvar sin antagonist i organisationen. Lite mer fundersamma är vi vad LO hade för behov som matchar den kompetensprofil som den tidigare chefen för Kommunals organisationsutvecklingsenhet har. Inte ens med bästa vilja i världen kan man säga att den utveckling, med lyxkrogar, strippor och utlandsresor, som Kommunal hade var något framgångskoncept för medlemmarna.

Skatta sig smal

En punktskatt på socker har varit i ropet igen. I SVT:s Agenda nyligen fick man följa en av Sveriges tyngsta opinionsbildare, Göran Greider, när han valde lösgodis och argumenterade för att göra sötsakerna dyrare.

Greider verkar gilla skatter nästan lika ohälsosamt mycket som godis. Inte för att en sockerskatt skulle ha någon effekt. Vem som helst som har jämfört priserna på vitkål och Toblerone förstår att det inte är priset som avgör valet. Ett kilo morötter kostar runt tio kronor. Ett kilo lösgodis kostar minst 60 kronor. Vad Greider behöver är en budget så att han vet hur mycket pengar som är över till snask, sedan kan han betala in dem anonymt till Skatteverket.

Utsatta maskrosbarn

Byrån har en längre tid med ömsom roat och oroat sinne betraktat den senaste tidens utveckling i Miljöpartiet. Från att ha varit ett gäng miljövänliga individualister med en dragning åt växtfärger och vildvuxna helskägg har partiet utvecklats till ett minst sagt toppstyrt parti.

Det gamla gardet är upprört över utrensningarna av fritänkarna. Per Gahrton ser likheter med stalinistiska organisationer och Birger Schlaug konstaterar att det är partiledningen som är i opposition med partiet. Det enda positiva med en utveckling av MP i stalinistisk riktning som Byrån kan se är en omsvängning i synen på kärnkraft i sant revolutionär anda.

UD fylletweetar?

Nyligen röstades en ny asylpolitik igenom i riksdagen. Strax före klockan två följande natt får KD:s Ebba Busch Thor meddelandet ”Ni röstade INTE nej. Och det kommer vi komma ihåg” från Utrikesdepartementets officiella twitterkonto. Presschefen kommenterade senare händelsen med att en myndighetsanställd trott sig använda sitt privata konto, men att ”Hen är väldigt ångerfull”. Byrån ser fram emot att fler anonyma hens i framtiden lär sig skilja mellan privata åsikter och sin myndighetstjänst.

Svenska Nyhetsbyrån