2016-06-18 06:00

2016-06-18 06:00

Äntligen till Bryssel

:

Så kom jag då äntligen iväg på den Brysselresa som blev uppskjuten i efterdyningarna av terrorattackerna där i våras. I veckan har jag och en grupp journalister fått en inblick i EU-kommissionens arbete och även hunnit med ett besök på Europaparlamentet. Tidpunkten var lämplig då det bara är en vecka till Storbritanniens folkomröstning om EU-medlemskapet, och det var dess utgång som oroade de flesta av dem vi mötte.

Den förstärkta säkerheten märktes med alla beväpnade soldater, alla säkerhetskontroller inklusive en extra bara för att komma in på flygplatsen Zaventem. De är dessvärre nödvändiga och lär tyvärr inte försvinna i brådrasket.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Så kom jag då äntligen iväg på den Brysselresa som blev uppskjuten i efterdyningarna av terrorattackerna där i våras. I veckan har jag och en grupp journalister fått en inblick i EU-kommissionens arbete och även hunnit med ett besök på Europaparlamentet. Tidpunkten var lämplig då det bara är en vecka till Storbritanniens folkomröstning om EU-medlemskapet, och det var dess utgång som oroade de flesta av dem vi mötte.

Den förstärkta säkerheten märktes med alla beväpnade soldater, alla säkerhetskontroller inklusive en extra bara för att komma in på flygplatsen Zaventem. De är dessvärre nödvändiga och lär tyvärr inte försvinna i brådrasket.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör