2016-06-07 06:00

2016-06-07 13:26

En enmansarmé på marsch

Bubbel från Byrån:

Därigenom bevisades att Carl XVI Gustaf verkligen är kung, även i den mer moderna bemärkelsen, skriver Byrån.

KDU:s ordförande Sara Skyttedal är nog så nära en ostoppbar politisk kraft vi kommer i Sverige. Dagens Nyheters stora intervju med henne täckte fem uppslag och delades mer än intervjun med Zlatan Ibrahimovic. Vilken partiledare, än mindre ungdomsförbundsledare, får fem helsidor i DN och dessutom folk som läser dem?

Skyttedal är knappast okontroversiell i KD. Bland mycket annat har hon kallat riksdagsgruppen för ett transportkompani, något som inte var odelat uppskattat. Byrån antar att den konstanta bristen på avgångskrav som riktas från partiet till henne beror delvis på att hon skapar mer uppmärksamhet än resten av partiet tillsammans.

Leve konungen

Hans majestät kung Carl XVI Gustaf har låtit sig intervjuas. Till Dagens Nyheter säger H. M. konungen att ”det går ju att flytta på Nobelcenter”. Enkelt och sanningsenligt. Det finns ju ingen anledning att lägga Nobelcentret på en kulturhistorisk plats, det går ju lika bra att bygga det någon annanstans. Statschefen tillade även att det är synd att bygget har blivit så stort. Därigenom bevisades att han verkligen är kung, även i den mer moderna bemärkelsen.

Det går bra nu

Bara timmar efter att DN publicerade intervjun där kung Carl XVI Gustaf tar ställning mot Nobelcentrets placering på Blasieholmen ryckte greve Carl B Hamilton (L) ut, rosenrasande. På Facebook mobiliserade greve Hamilton all sin folklighet och kallade intervjun ”ännu ett argument för republik”.

Därefter återupprepade han sin tidigare hållning att alla som är emot att förstöra den unika kulturhistoriska miljön på Blasieholmen, Stockholm, för att uppföra den gigantiska klossen till Alfred Nobels minne är antiintellektuella frihandelsfiender. Byrån känner historiens vingslag. Det är inte första gången en svensk kung har försökt skydda folket från adeln.

Svenska Nyhetsbyrån

KDU:s ordförande Sara Skyttedal är nog så nära en ostoppbar politisk kraft vi kommer i Sverige. Dagens Nyheters stora intervju med henne täckte fem uppslag och delades mer än intervjun med Zlatan Ibrahimovic. Vilken partiledare, än mindre ungdomsförbundsledare, får fem helsidor i DN och dessutom folk som läser dem?

Skyttedal är knappast okontroversiell i KD. Bland mycket annat har hon kallat riksdagsgruppen för ett transportkompani, något som inte var odelat uppskattat. Byrån antar att den konstanta bristen på avgångskrav som riktas från partiet till henne beror delvis på att hon skapar mer uppmärksamhet än resten av partiet tillsammans.

Leve konungen

Hans majestät kung Carl XVI Gustaf har låtit sig intervjuas. Till Dagens Nyheter säger H. M. konungen att ”det går ju att flytta på Nobelcenter”. Enkelt och sanningsenligt. Det finns ju ingen anledning att lägga Nobelcentret på en kulturhistorisk plats, det går ju lika bra att bygga det någon annanstans. Statschefen tillade även att det är synd att bygget har blivit så stort. Därigenom bevisades att han verkligen är kung, även i den mer moderna bemärkelsen.

Det går bra nu

Bara timmar efter att DN publicerade intervjun där kung Carl XVI Gustaf tar ställning mot Nobelcentrets placering på Blasieholmen ryckte greve Carl B Hamilton (L) ut, rosenrasande. På Facebook mobiliserade greve Hamilton all sin folklighet och kallade intervjun ”ännu ett argument för republik”.

Därefter återupprepade han sin tidigare hållning att alla som är emot att förstöra den unika kulturhistoriska miljön på Blasieholmen, Stockholm, för att uppföra den gigantiska klossen till Alfred Nobels minne är antiintellektuella frihandelsfiender. Byrån känner historiens vingslag. Det är inte första gången en svensk kung har försökt skydda folket från adeln.

Svenska Nyhetsbyrån