2016-03-04 06:00

2016-03-04 06:00

Välkommen prins

I dessa dagar när vi bevittnar en uppslitande amerikansk presidentvalskampanj, som söndrar och sår split mellan människor, känns det tryggt att Sverige är en monarki, med kungahuset som samlade symbol för hela landet och hela folket.

Och på onsdagskvällen blev det en välkommen tillökning.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel fick sonen Oscar Carl Olof, som förutom prins också blir hertig av Skåne. Han är också lillebror till arvprinsessan Estelle och med sina kusiner (även där väntas tillökning snart) är den svenska tronföljden tack och lov säkrad för mycket lång tid framöver.

Och på onsdagskvällen blev det en välkommen tillökning.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel fick sonen Oscar Carl Olof, som förutom prins också blir hertig av Skåne. Han är också lillebror till arvprinsessan Estelle och med sina kusiner (även där väntas tillökning snart) är den svenska tronföljden tack och lov säkrad för mycket lång tid framöver.