2017-04-21 11:59

2017-04-21 11:59

Livstid även för underåriga

INSÄNDARE: Rättskipning

Riksdagens politiska partier vill verka för ett tryggare Sverige.

För att få ett tryggare Sverige bör praxis ändras så att underåriga kan lagföras och fängslas som vilka gärningsmän som helst. I Sverige undviker rättsväsendet att döma underåriga till fängelse. I mitt Sverige skall en 15-åring kunna dömas till livstids fängelse för mord. Fler poliser är inte den enda lösningen för att nå ett tryggare Sverige. Polisen bör även få verktyg för att kunna göra ett bra arbete. Fler poliser i kombination med en tidsenlig lagstiftning och rättskipning är ett sådant verktyg.

Vincent Magnusson

 

För att få ett tryggare Sverige bör praxis ändras så att underåriga kan lagföras och fängslas som vilka gärningsmän som helst. I Sverige undviker rättsväsendet att döma underåriga till fängelse. I mitt Sverige skall en 15-åring kunna dömas till livstids fängelse för mord. Fler poliser är inte den enda lösningen för att nå ett tryggare Sverige. Polisen bör även få verktyg för att kunna göra ett bra arbete. Fler poliser i kombination med en tidsenlig lagstiftning och rättskipning är ett sådant verktyg.

Vincent Magnusson

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.