2016-10-04 06:00

2016-10-04 06:00

Vill inte vara en allmän passopp på ålderns höst

PENSIONÄRSLIV: Drömmar om frihet...

SCHEMALÄGGNING.

Nu har jag blivit pensionär efter många ibland tuffa år och minns när vi på fikarasterna satt och pratade om våra ”drömmar i frihet”. För en del av oss kanske det blev så och för en del blev det som om man helt plötsligt var så gott som hela släktens och en del vänners allmänna passopp...

Jag har inget emot att ställa upp som barnvakt, passa djur eller hjälpa till med andra saker då och då, men jag vill inte få min tid schemalagd av andra – den tiden är förbi. Tänk gärna på detta, ni som tar tillfället i akt att utnyttja/nyttja dem som kanske inte alltid orkar säga nej!

Lata dagar

Nu har jag blivit pensionär efter många ibland tuffa år och minns när vi på fikarasterna satt och pratade om våra ”drömmar i frihet”. För en del av oss kanske det blev så och för en del blev det som om man helt plötsligt var så gott som hela släktens och en del vänners allmänna passopp...

Jag har inget emot att ställa upp som barnvakt, passa djur eller hjälpa till med andra saker då och då, men jag vill inte få min tid schemalagd av andra – den tiden är förbi. Tänk gärna på detta, ni som tar tillfället i akt att utnyttja/nyttja dem som kanske inte alltid orkar säga nej!

Lata dagar

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.