2016-10-04 13:57

2016-10-04 13:57

Det är inte dyrt med adoption

KATTER:

Svar till signaturen Kattmatte (NWT 3/9):

De flesta katter på djurhemmen har räddats från ett liv i elände, som att vara hemlösa, vanvårdade övergivna av människor. Många av dessa katter behöver veterinärvård för öroninflammationer, trasiga tänder med mera. Sedan tillkommer kostnader för mat, medicin och allt annat som behövs för kattens välbefinnande. Katten är i regel också oftast och vaccinerad vid adoptionen. Dessa kostnader täcks oftast inte av den summa man betalar vid en adoption, så hur kan man då tycka att cirka 1 000 kronor är för mycket för att ge en katt chansen till ett bättre liv?

Då detta är katter som redan har farit illa i livet är det inte så konstigt om djurhemmen vill vara noga vid adoptionerna för att säkerställa att katterna ska få det liv som de är värda.

Om alla som säljer katter skulle se till att ta vettigt betalt, så kanske människor skulle tänka efter mer innan de skaffar sig en katt, och förhoppningsvis skulle det i längden leda till att vi slapp se alla dessa katter som lider. Så hjälp till att ge katten den status den är värd!

Kattvän

Svar till signaturen Kattmatte (NWT 3/9):

De flesta katter på djurhemmen har räddats från ett liv i elände, som att vara hemlösa, vanvårdade övergivna av människor. Många av dessa katter behöver veterinärvård för öroninflammationer, trasiga tänder med mera. Sedan tillkommer kostnader för mat, medicin och allt annat som behövs för kattens välbefinnande. Katten är i regel också oftast och vaccinerad vid adoptionen. Dessa kostnader täcks oftast inte av den summa man betalar vid en adoption, så hur kan man då tycka att cirka 1 000 kronor är för mycket för att ge en katt chansen till ett bättre liv?

Då detta är katter som redan har farit illa i livet är det inte så konstigt om djurhemmen vill vara noga vid adoptionerna för att säkerställa att katterna ska få det liv som de är värda.

Om alla som säljer katter skulle se till att ta vettigt betalt, så kanske människor skulle tänka efter mer innan de skaffar sig en katt, och förhoppningsvis skulle det i längden leda till att vi slapp se alla dessa katter som lider. Så hjälp till att ge katten den status den är värd!

Kattvän

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.