2016-09-24 06:00

2016-09-24 06:00

Så kan vi alla bli till vinnare

TÄVLINGSMENTALITET:

Tänk att allt har blivit en tävling nuförtiden... På idrottsanläggningar är det självklart men även ute i samhället mäter vi allt i vinnare och förlorare. Så fort det blir något slags förändring får vi läsa i tidningen: kolla om du är vinnare eller förlorare.

Det är bara jaget som gäller; glädjen över att några andra – barn, fattiga, sjuka eller pensionärer – skulle få bli vinnare är som bortblåst. Vart har solidariteten tagit vägen? Ska vi inte hjälpa dem som har det som sämst, blir vi inte alla vinnare då?

Mika Takamäki

Tänk att allt har blivit en tävling nuförtiden... På idrottsanläggningar är det självklart men även ute i samhället mäter vi allt i vinnare och förlorare. Så fort det blir något slags förändring får vi läsa i tidningen: kolla om du är vinnare eller förlorare.

Det är bara jaget som gäller; glädjen över att några andra – barn, fattiga, sjuka eller pensionärer – skulle få bli vinnare är som bortblåst. Vart har solidariteten tagit vägen? Ska vi inte hjälpa dem som har det som sämst, blir vi inte alla vinnare då?

Mika Takamäki

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.