2016-09-20 06:00

2016-09-20 06:00

Vi borde visa mer tacksamhet

VÅRD:

Det klagas mycket på vården i dag. Det är ingen ovanlighet att läsa om brist på vård, långa köer eller misstolkningar av prover. Vi lär oss inte minst i senaste utskicket av 1177 vilka rättigheter vi har för att få bra och rättvis vård. Vi får lära oss hur vi klagar och hur vi tar det vidare till patientnämnden, vilket är bra – man ska veta sina rättigheter och kunna slåss för dem.

Men något vi inte får lära oss är att visa tacksamhet, tacksamhet för dessa människor som trots obegripliga arbetstider och svår arbetsbelastning tar hand om oss i situationer då vi är som mest sårbara och hjälplösa; hur de trots stress och trötthet visar medmänsklighet, till exempel med en värmande klapp. Jag är tacksam för alla dessa fantastiska människor inom vården vars profession inte bara ligger i deras utbildningar och medicinska kunskaper utan också i att vara en medmänniska.

Sara Davoudi

Tacksam patient

Det klagas mycket på vården i dag. Det är ingen ovanlighet att läsa om brist på vård, långa köer eller misstolkningar av prover. Vi lär oss inte minst i senaste utskicket av 1177 vilka rättigheter vi har för att få bra och rättvis vård. Vi får lära oss hur vi klagar och hur vi tar det vidare till patientnämnden, vilket är bra – man ska veta sina rättigheter och kunna slåss för dem.

Men något vi inte får lära oss är att visa tacksamhet, tacksamhet för dessa människor som trots obegripliga arbetstider och svår arbetsbelastning tar hand om oss i situationer då vi är som mest sårbara och hjälplösa; hur de trots stress och trötthet visar medmänsklighet, till exempel med en värmande klapp. Jag är tacksam för alla dessa fantastiska människor inom vården vars profession inte bara ligger i deras utbildningar och medicinska kunskaper utan också i att vara en medmänniska.

Sara Davoudi

Tacksam patient

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.