2016-09-20 13:08

2016-09-20 13:08

In med muslimerna i kyrkan

RELIGION:

Vi behöver inga fler kyrkor och moskéer. Nu när det tycks finnas så mycket pengar i de muslimska församlingarna, bygg bostäder i stället! Att vara troende är en privat sak och då kan bönen lika väl utföras i hemmet. Låt svenska kyrkan samla kristna och muslimer i våra tomma kyrkolokaler, så vi kan fira våra högtider tillsammans för dem som så önskar. Det skulle skynda på integrationen.

En moské skulle få motsatt verkan, det har visat sig i andra städer, till exempel Örebro och Eskilstuna. Det bildas kalifat med enbart muslimska invånare. Frankrike har stängt många av moskéerna och alla vet varför. Låt Karlstadsborna rösta om det planerade bygget på Rud.

M Nilsson

Vi behöver inga fler kyrkor och moskéer. Nu när det tycks finnas så mycket pengar i de muslimska församlingarna, bygg bostäder i stället! Att vara troende är en privat sak och då kan bönen lika väl utföras i hemmet. Låt svenska kyrkan samla kristna och muslimer i våra tomma kyrkolokaler, så vi kan fira våra högtider tillsammans för dem som så önskar. Det skulle skynda på integrationen.

En moské skulle få motsatt verkan, det har visat sig i andra städer, till exempel Örebro och Eskilstuna. Det bildas kalifat med enbart muslimska invånare. Frankrike har stängt många av moskéerna och alla vet varför. Låt Karlstadsborna rösta om det planerade bygget på Rud.

M Nilsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.