2016-09-08 06:00

2016-09-08 06:00

Nytt toppjobb för polischefen

NEPOTISM:

Det är rätt att kräva rikspolischefen Dan Eliassons avgång, men han kommer snart att få ett nytt välavlönat arbete och lär aldrig behöva gå till arbetsförmedlingen för sin försörjning. I stället slussas han och hans partikamrater från det ena toppjobbet till det andra, oberoende av hur mycket de har misskött sina uppdrag. Vad blir nästa smörjobb för Eliasson – landshövding, kanske?

Den politiska nepotismen förnekar sig inte.

Lasse Odrup

Det är rätt att kräva rikspolischefen Dan Eliassons avgång, men han kommer snart att få ett nytt välavlönat arbete och lär aldrig behöva gå till arbetsförmedlingen för sin försörjning. I stället slussas han och hans partikamrater från det ena toppjobbet till det andra, oberoende av hur mycket de har misskött sina uppdrag. Vad blir nästa smörjobb för Eliasson – landshövding, kanske?

Den politiska nepotismen förnekar sig inte.

Lasse Odrup

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.