2016-09-05 06:00

2016-09-05 06:00

Snart röksignaler som gäller...

LANDSBYGD: Utveckling eller avveckling?

Klockan är strax fyra på morgonen och vi väntar på att morgontidningen ska komma. Det är den som motsvarar en app för oss på landsbygden, för någon mobiltäckning finns inte här, så vi kan inte få några nyheter den vägen. Men kanske det kommer i och med Karlstads kommuns nya landsbygdsutveckling?

När så det fasta telefonnätet läggs ner om ett halvår, ja då får vi väl använda röksignaler om vi ska kunna kommunicera med varandra. Kanske får vi bredband om några år, det ingår säkert i kommunens landsbygdsutveckling.

En ny gata invigdes för några veckor sedan i Karlstad med pompa och ståt, en så kallad spolväg. För oss som bor runt Acksjön var det ingen nyhet, här har vi haft en likadan väg i över fem år; Här ligger dikena högre än vägbanan, så vattnet har själv tagit flöde där vägen är som lägst. Vägbanan, om vi nu ska kalla den det, är så dålig att man när som helst kan få se arkeologer som letar efter vilket material man använde när den byggdes på 1800-talet... För ett antal år sedan fanns en av kommunen fast anställd i Molkom för att kolla vägarna. Då hade vi en utmärkt väg runt sjön, men av ekonomiska skäl togs han bort.

Men nu ser vi från våra fönster att morgontidningen är hos oss. Då kanske vi kan få läsa om vad som hände i går i vår omgivning. Kanske vi kan ta våra hundar och gå hämta tidningen. Nä, förresten, det var varg utanför här i går, så enligt länsstyrelsens personal så ska vi kasta sten på vargen om han närmar sig hunden och så djävliga kan vi inte vara – så hunden får vackert stanna inne.

Tack på förhand för det arbete som kommunen redan har lagt ner på landsbygdsutvecklingen!

Inge JohanssonBörje Gustafsson

Klockan är strax fyra på morgonen och vi väntar på att morgontidningen ska komma. Det är den som motsvarar en app för oss på landsbygden, för någon mobiltäckning finns inte här, så vi kan inte få några nyheter den vägen. Men kanske det kommer i och med Karlstads kommuns nya landsbygdsutveckling?

När så det fasta telefonnätet läggs ner om ett halvår, ja då får vi väl använda röksignaler om vi ska kunna kommunicera med varandra. Kanske får vi bredband om några år, det ingår säkert i kommunens landsbygdsutveckling.

En ny gata invigdes för några veckor sedan i Karlstad med pompa och ståt, en så kallad spolväg. För oss som bor runt Acksjön var det ingen nyhet, här har vi haft en likadan väg i över fem år; Här ligger dikena högre än vägbanan, så vattnet har själv tagit flöde där vägen är som lägst. Vägbanan, om vi nu ska kalla den det, är så dålig att man när som helst kan få se arkeologer som letar efter vilket material man använde när den byggdes på 1800-talet... För ett antal år sedan fanns en av kommunen fast anställd i Molkom för att kolla vägarna. Då hade vi en utmärkt väg runt sjön, men av ekonomiska skäl togs han bort.

Men nu ser vi från våra fönster att morgontidningen är hos oss. Då kanske vi kan få läsa om vad som hände i går i vår omgivning. Kanske vi kan ta våra hundar och gå hämta tidningen. Nä, förresten, det var varg utanför här i går, så enligt länsstyrelsens personal så ska vi kasta sten på vargen om han närmar sig hunden och så djävliga kan vi inte vara – så hunden får vackert stanna inne.

Tack på förhand för det arbete som kommunen redan har lagt ner på landsbygdsutvecklingen!

Inge JohanssonBörje Gustafsson