2016-09-03 06:00

2016-09-03 06:00

Trött på alla grötmyndiga

VÄRMLAND:

Vad är det för grötmyndiga patroner vi har i Värmland? Bull, Ternemar och Riste med flera verkar tycka som förr, att „Johansson ska bara stå där med mössan i hand och bocka, inte öppna käften och fråga nåt.” Varför blir inte fler förbannade över såna von-oben-attityder, sånt odemokratiskt beteende?

Även om vi helst vill slippa att besvära oss, så kommer ju trafikfrågor och storregioner förr eller senare att påverka oss. Och när det väl rullar utför, så kan det vara för sent att göra något åt eländet. Det motstånd som finns i Värmland mot en ohanterlig storregion måste få höras. Fler måste tala om vad de tycker, så att herrar patroner inte kan bre ut sig i demokratiska församlingar och tysta dem som har frågor och vill debattera. Allt annat leder till, för att travestera bibeln, att „oppositionen tige i församlingen”. Vill vi ha det så?

Karin Falk

Vad är det för grötmyndiga patroner vi har i Värmland? Bull, Ternemar och Riste med flera verkar tycka som förr, att „Johansson ska bara stå där med mössan i hand och bocka, inte öppna käften och fråga nåt.” Varför blir inte fler förbannade över såna von-oben-attityder, sånt odemokratiskt beteende?

Även om vi helst vill slippa att besvära oss, så kommer ju trafikfrågor och storregioner förr eller senare att påverka oss. Och när det väl rullar utför, så kan det vara för sent att göra något åt eländet. Det motstånd som finns i Värmland mot en ohanterlig storregion måste få höras. Fler måste tala om vad de tycker, så att herrar patroner inte kan bre ut sig i demokratiska församlingar och tysta dem som har frågor och vill debattera. Allt annat leder till, för att travestera bibeln, att „oppositionen tige i församlingen”. Vill vi ha det så?

Karin Falk