2016-09-02 06:00

2016-09-02 06:00

Undringar om utbildningskrav

PSYKVÅRD:

Ett besök på psykakuten nyligen slutade med att jag blev inlagd på en psykiatrisk avdelning någonstans i Värmland eftersom jag var i behov av stöd och mediciner. Jag blev då bestört över att det där finns personal som helt saknar vårdutbildning. Var finns kraven på en relevant utbildning? Krävs det inte att man har ett yrkesbevis ens när man jobbar på ett sjukhus?

Undrar just om det är samma på Centralsjukhuset i Karlstad, om man också där kan råka ut för svetsare eller försäljare som är nyfikna på att vårda andra utan utbildning...

Jag känner mig väldigt osäker på om jag ens vågar söka hjälp hädanefter.

Larsson

Ett besök på psykakuten nyligen slutade med att jag blev inlagd på en psykiatrisk avdelning någonstans i Värmland eftersom jag var i behov av stöd och mediciner. Jag blev då bestört över att det där finns personal som helt saknar vårdutbildning. Var finns kraven på en relevant utbildning? Krävs det inte att man har ett yrkesbevis ens när man jobbar på ett sjukhus?

Undrar just om det är samma på Centralsjukhuset i Karlstad, om man också där kan råka ut för svetsare eller försäljare som är nyfikna på att vårda andra utan utbildning...

Jag känner mig väldigt osäker på om jag ens vågar söka hjälp hädanefter.

Larsson