2016-09-01 06:00

2016-09-01 06:00

Ilsken på butiksanställdas sätt att försöka sälja varor

VÄRMLAND: Västerländska konsumtionsbekymmer

Jag försöker bojkotta de affärer vars expediter försöker prångla på mig ytterligare någon vara när jag kommer till kassan för att betala. Om jag ska köpa en ficklampa så kan jag förstå om expediten frågar om jag behöver batterier, men varför de frågar om jag vill köpa servetter när jag ska köpa en huvudkudde, eller om jag inte behöver handkräm när jag ska köpa en tröja, har jag föga förståelse för.

Då säger jag, att om de inte är nöjda med vad jag kommit för att köpa så går jag till en annan affär där de vet att uppskatta sina kunder och låter bli att kränka dem med att försöka få dem att köpa sådant som inte står på deras inköpslista. Så resonerar jag.

Jag har heller ingen som helst fördragsamhet med att man håller på att flytta runt varorna i livsmedelsbutikerna så att man inte hittar. Det försvårar bara för oss kunder. Inte sjutton köper vi något annat än vad som står på våra inköpslistor för att de gömmer varorna för oss. Det är desto troligare att vi får med oss färre varor än vi tänkt oss eftersom vi inte hittar de varor vi kommit för att köpa.

Och att det skulle spela någon roll var godiset är placerat är så dumt att det liknar ingen sort. Har jag skrivit upp ostkrokar och chokladkaka på listan så letar jag upp dessa, och har jag inte skrivit upp det så ser jag dem liksom inte eftersom jag inte tittar efter dessa varor då.

Konsument med inköpslista

Jag försöker bojkotta de affärer vars expediter försöker prångla på mig ytterligare någon vara när jag kommer till kassan för att betala. Om jag ska köpa en ficklampa så kan jag förstå om expediten frågar om jag behöver batterier, men varför de frågar om jag vill köpa servetter när jag ska köpa en huvudkudde, eller om jag inte behöver handkräm när jag ska köpa en tröja, har jag föga förståelse för.

Då säger jag, att om de inte är nöjda med vad jag kommit för att köpa så går jag till en annan affär där de vet att uppskatta sina kunder och låter bli att kränka dem med att försöka få dem att köpa sådant som inte står på deras inköpslista. Så resonerar jag.

Jag har heller ingen som helst fördragsamhet med att man håller på att flytta runt varorna i livsmedelsbutikerna så att man inte hittar. Det försvårar bara för oss kunder. Inte sjutton köper vi något annat än vad som står på våra inköpslistor för att de gömmer varorna för oss. Det är desto troligare att vi får med oss färre varor än vi tänkt oss eftersom vi inte hittar de varor vi kommit för att köpa.

Och att det skulle spela någon roll var godiset är placerat är så dumt att det liknar ingen sort. Har jag skrivit upp ostkrokar och chokladkaka på listan så letar jag upp dessa, och har jag inte skrivit upp det så ser jag dem liksom inte eftersom jag inte tittar efter dessa varor då.

Konsument med inköpslista