2016-09-01 06:00

2016-09-01 06:00

Bygg med mer fantasi!

MSB:

Att det i dag skapas så fula lådor som MSB-huset är för mig helt obegripligt. Dagens arkitekter och beställare borde ha litet mer fantasi. Ett hus som redan på ritningsstadiet avfärdas som fult borde väcka eftertanke. Skapa offentliga byggnader som man blir glad av att titta på! Se till exempel på den fantasirike Antonio Gaudís Casa Vicens i Barcelona. Hur svårt kan det vara att låta en aning fantasi finnas med i ritningsarbetet?

Häxan Surtant

Att det i dag skapas så fula lådor som MSB-huset är för mig helt obegripligt. Dagens arkitekter och beställare borde ha litet mer fantasi. Ett hus som redan på ritningsstadiet avfärdas som fult borde väcka eftertanke. Skapa offentliga byggnader som man blir glad av att titta på! Se till exempel på den fantasirike Antonio Gaudís Casa Vicens i Barcelona. Hur svårt kan det vara att låta en aning fantasi finnas med i ritningsarbetet?

Häxan Surtant