2016-08-24 06:00

2016-08-24 06:00

Mörkrädd av uttalanden

KARLSTAD: De nattliga oljuden är inte acceptabla

Jag läste NWT 20/8 om de nattliga ljudstörningarna i Karlstad och svaren från Maria Frisk och Henrik Lander som gör mig rent ut sagt – mörkrädd... Jag bor i centrum och oljudet har accelererat de senaste åren och ligger inte längre en acceptabel nivå. Förr dök raggarna upp på våren och höll på till hösten men numera pågår det året om. Förmodligen är deras stereoanläggningar dyrare än bilarna och ljudnivån därefter...

Jag har pratat med grannar, unga som gamla, och alla är lika störda av ljudet; en ung kille flyttade på grund av oljudet.

Man hör inte ens tv:n, och om man har främmande säger de: En V8 låter härligt men en stereo på max är inte lika trevligt – rutorna skallrar ju så man tror att de ska gå sönder!

Det brukar börja efter midnatt och pågå till morgonen, ibland från onsdag till söndag natt, hela året. Och det spelar ingen roll om fönstret är öppet eller stängt.

Jag välkomnar Lander och Frisk till ett besök en fredagsnatt att lyssna på eländet. Det är inte ett levande centrum det handlar om, det är en olägenhet i stora mått! När jag hälsar på i Stockholm och bor vid Valhallavägen är det tystare där...

Alternativt kanske man kan få adresserna till de som kör, så ska jag fixa en bil med klös i ljudet och komma förbi en tidig söndagsmorgon och framåt och köra fram och tillbaka för att visa hur svårt det är att sova till detta oljud!

Night Q

Jag läste NWT 20/8 om de nattliga ljudstörningarna i Karlstad och svaren från Maria Frisk och Henrik Lander som gör mig rent ut sagt – mörkrädd... Jag bor i centrum och oljudet har accelererat de senaste åren och ligger inte längre en acceptabel nivå. Förr dök raggarna upp på våren och höll på till hösten men numera pågår det året om. Förmodligen är deras stereoanläggningar dyrare än bilarna och ljudnivån därefter...

Jag har pratat med grannar, unga som gamla, och alla är lika störda av ljudet; en ung kille flyttade på grund av oljudet.

Man hör inte ens tv:n, och om man har främmande säger de: En V8 låter härligt men en stereo på max är inte lika trevligt – rutorna skallrar ju så man tror att de ska gå sönder!

Det brukar börja efter midnatt och pågå till morgonen, ibland från onsdag till söndag natt, hela året. Och det spelar ingen roll om fönstret är öppet eller stängt.

Jag välkomnar Lander och Frisk till ett besök en fredagsnatt att lyssna på eländet. Det är inte ett levande centrum det handlar om, det är en olägenhet i stora mått! När jag hälsar på i Stockholm och bor vid Valhallavägen är det tystare där...

Alternativt kanske man kan få adresserna till de som kör, så ska jag fixa en bil med klös i ljudet och komma förbi en tidig söndagsmorgon och framåt och köra fram och tillbaka för att visa hur svårt det är att sova till detta oljud!

Night Q