2016-08-10 11:35

2016-08-10 11:35

Instämmer i kritiken

AKUTEN

Jag läste i NWT 9 augusti Stefan Karlssons insändare om akutsjukvården på Centralsjukhuset i Karlstad.

Jag vill bara instämma till 100 procent i hans artikel Även jag var med om samma sak i slutet på förra veckan, lika lång väntetid för mig! Precis som Stefan så var jag på väg att ge upp och åka hem men blev avrådd av en sjuksköterska. Jag hörde även en patient till i väntrummet som också gav upp och tänkte åka hem. Att sitta på en hård plaststol eller soffa timme efter timme och oroligt bara vänta och dessutom vara sjuk, det är vidrigt! Att dessutom vara hungrig och det enda man kan köpa att äta när man kommer in på ”fel tid”, är godis och torra hårda smörgåsar. Detta finns att köpa vid akutingången en bit bort att köpa om man lyckas förstå sig på den krångliga automaten! Som sagt, omorganisation av vår akutsjukvård är ett måste nu genast innan någon patient tröttnar, åker hem och avlider på grund av utebliven vård!

 

Britt-Marie Åsberg

Karlstad

Jag vill bara instämma till 100 procent i hans artikel Även jag var med om samma sak i slutet på förra veckan, lika lång väntetid för mig! Precis som Stefan så var jag på väg att ge upp och åka hem men blev avrådd av en sjuksköterska. Jag hörde även en patient till i väntrummet som också gav upp och tänkte åka hem. Att sitta på en hård plaststol eller soffa timme efter timme och oroligt bara vänta och dessutom vara sjuk, det är vidrigt! Att dessutom vara hungrig och det enda man kan köpa att äta när man kommer in på ”fel tid”, är godis och torra hårda smörgåsar. Detta finns att köpa vid akutingången en bit bort att köpa om man lyckas förstå sig på den krångliga automaten! Som sagt, omorganisation av vår akutsjukvård är ett måste nu genast innan någon patient tröttnar, åker hem och avlider på grund av utebliven vård!

 

Britt-Marie Åsberg

Karlstad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.