2016-08-10 11:51

2016-08-10 11:51

50 timmar och sedan mer jobb

SJUKVÅRD

Om man som läkare har arbetat i 50-60 timmar och sedan blir långledig. Då kan man hyra ut sig till andra landsting under kompledigheten. Hur bra och säker läkare är jag då??

En chaufför som har kört sin bli den tid som är tillåten får av säkerhetsskäl inte köra bil extra. Han eller hon ska vara långledig. Men läkare har tydligen fått en gräddfil som inte ingår i säkerhetstänkandet. Jag vill inte bli behandlad av en läkare som arbetat i 50-60 timmar. Jag kommer att kräva att få se läkarens senaste arbetsschema innan läkaren får operera mig.

Oslo

 

En chaufför som har kört sin bli den tid som är tillåten får av säkerhetsskäl inte köra bil extra. Han eller hon ska vara långledig. Men läkare har tydligen fått en gräddfil som inte ingår i säkerhetstänkandet. Jag vill inte bli behandlad av en läkare som arbetat i 50-60 timmar. Jag kommer att kräva att få se läkarens senaste arbetsschema innan läkaren får operera mig.

Oslo

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.