2016-08-08 06:00

2016-08-08 06:00

Pokémoncyklister ställer till det

TRAFIKVETT:

Cyklisternas framfart i trafiken har förvärrats efter Pokémonletandet. Vissa unga håller både koncentrationen och händerna om mobilen i stället för att cykla säkert och ge uppmärksamhet åt medtrafikanter. Och alla vuxna, med eller utan körkort, borde vara medvetna om att cykeln är ett fordon och skall framföras på höger sida i färdriktningen, oavsett om markering finns eller inte, om det är tillåtet med cykeltrafik.

Man går på vänsterkanten för att det skall vara lätt att se mötande cyklister. Detta gäller på våra landsvägar med blandad trafik och bör gälla i staden. Om Polisen och Cykelfrämjandet med fler tydligt har redovisat vad som gäller i stora tidningsannonser, borde väl vuxna kunna ta till sig detta och lära sina barn detsamma. Det gäller ju att undvika skador och lidande!

Ständig cyklist

Cyklisternas framfart i trafiken har förvärrats efter Pokémonletandet. Vissa unga håller både koncentrationen och händerna om mobilen i stället för att cykla säkert och ge uppmärksamhet åt medtrafikanter. Och alla vuxna, med eller utan körkort, borde vara medvetna om att cykeln är ett fordon och skall framföras på höger sida i färdriktningen, oavsett om markering finns eller inte, om det är tillåtet med cykeltrafik.

Man går på vänsterkanten för att det skall vara lätt att se mötande cyklister. Detta gäller på våra landsvägar med blandad trafik och bör gälla i staden. Om Polisen och Cykelfrämjandet med fler tydligt har redovisat vad som gäller i stora tidningsannonser, borde väl vuxna kunna ta till sig detta och lära sina barn detsamma. Det gäller ju att undvika skador och lidande!

Ständig cyklist