2016-08-05 09:55

2016-08-05 09:55

Pride bejakar mänsklighet

SAMHÄLLE: Att politiker går i en kort parad hindrar inte deras övriga arbete

Svar till Bo och Monica Viklund (NWT 4/8):

Jag förstår ert missnöje med att gamla, sjuka och handikappade inte tas omhand på det sätt vi önskar. Sverige borde göra mer och våra politiker borde arbeta hårdare.

Men vad gäller Pridefestivalen i Stockholm så är den viktig att delta i, också för våra politiker. Vi går i paraden för att det ännu inte finns något land i världen som ger HBTQ-personer full jämlikhet; för att homosexualitet är straffbart med döden i fem av världens länder; för att homosexualitet fortfarande är förbjudet i 78 av världens länder: för att endast 36 av världens länder erkänner samkönade äktenskap; vi går för varje barn som känner rädsla för att ”komma ut”.

Arbetet för gamla, sjuka och handikappade är oerhört viktigt och måste också prioriteras. Men varje litet arbete för mänskligt värde och jämlikhet måste prioriteras. Att våra politiker står upp för detta under en tre timmars vandring en solig dag i juli, betyder inte att resterande arbete för landets invånare sätts på undantag. Så önska inte att de ska förbise en grupp för att kunna se efter en annan. Det är inte så det fungerar.

Ni är säkert fantastiska människor som vill göra rätt för andra och leva i ett land som bejakar mänskligt värde. Därför välkomnar jag er att följa med mig i paraden på Värmland Pride den 19 september, för att få se och uppleva den värme och kärlek som bara en Prideparad kan erbjuda!

Amanda Björklund

Svar till Bo och Monica Viklund (NWT 4/8):

Jag förstår ert missnöje med att gamla, sjuka och handikappade inte tas omhand på det sätt vi önskar. Sverige borde göra mer och våra politiker borde arbeta hårdare.

Men vad gäller Pridefestivalen i Stockholm så är den viktig att delta i, också för våra politiker. Vi går i paraden för att det ännu inte finns något land i världen som ger HBTQ-personer full jämlikhet; för att homosexualitet är straffbart med döden i fem av världens länder; för att homosexualitet fortfarande är förbjudet i 78 av världens länder: för att endast 36 av världens länder erkänner samkönade äktenskap; vi går för varje barn som känner rädsla för att ”komma ut”.

Arbetet för gamla, sjuka och handikappade är oerhört viktigt och måste också prioriteras. Men varje litet arbete för mänskligt värde och jämlikhet måste prioriteras. Att våra politiker står upp för detta under en tre timmars vandring en solig dag i juli, betyder inte att resterande arbete för landets invånare sätts på undantag. Så önska inte att de ska förbise en grupp för att kunna se efter en annan. Det är inte så det fungerar.

Ni är säkert fantastiska människor som vill göra rätt för andra och leva i ett land som bejakar mänskligt värde. Därför välkomnar jag er att följa med mig i paraden på Värmland Pride den 19 september, för att få se och uppleva den värme och kärlek som bara en Prideparad kan erbjuda!

Amanda Björklund