2016-06-24 06:00

2016-06-24 06:00

Demokratins olika skepnader

SAMHÄLLE:

– Det har ingenting med demokrati att göra, sa statsminister Stefan Löfven (S) i ett uttalande nyligen.

Men det gällde inte instiftandet av den nya, rasistiska asyllagen. Den gick han i stället i bräschen för, och fick – med stöd av Sverigedemokraterna, Moderaterna och det ”asylrättsradikala” (SD:s ord) Miljöpartiet – en klar majoritet för i riksdagen.

Snacka om uppochnervända världen när citatet av Löfvens ord om vad som inte hör hemma i en demokrati i stället handlar om några politiska aktivister som vecklade ut en banderoll på entrétaket till Rosenbad.

Rasistiska asylrättslagar, som bland annat splittrar familjer och stänger gränsen för de flesta, är alltså i demokratins rätta anda – medan en manifestation där deltagarna har beväpnat med ett tygstycke hotar vårt samhälles grundvalar...

I rättvisans namn ska väl nämnas att tygstycket i och för sig kritiserade regeringens politik.

R O

– Det har ingenting med demokrati att göra, sa statsminister Stefan Löfven (S) i ett uttalande nyligen.

Men det gällde inte instiftandet av den nya, rasistiska asyllagen. Den gick han i stället i bräschen för, och fick – med stöd av Sverigedemokraterna, Moderaterna och det ”asylrättsradikala” (SD:s ord) Miljöpartiet – en klar majoritet för i riksdagen.

Snacka om uppochnervända världen när citatet av Löfvens ord om vad som inte hör hemma i en demokrati i stället handlar om några politiska aktivister som vecklade ut en banderoll på entrétaket till Rosenbad.

Rasistiska asylrättslagar, som bland annat splittrar familjer och stänger gränsen för de flesta, är alltså i demokratins rätta anda – medan en manifestation där deltagarna har beväpnat med ett tygstycke hotar vårt samhälles grundvalar...

I rättvisans namn ska väl nämnas att tygstycket i och för sig kritiserade regeringens politik.

R O

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.