2016-06-18 06:00

2016-06-18 06:00

Polisens arbete är viktigt och kan rädda ungas liv

TRAFIK: Farligt studentfirande

Så hände det i år igen. Denna gång på Gotland. En ung man ramlade av ett studentflak och dog. En tragedi, så klart, men också förhoppningsvis en ögonöppnare för alla som har ondgjort sig över polisens arbete med att upprätthålla säkerheten i trafiken i samband med studentfirandet i Karlstad.

Det har varit många inlägg i debatten om att polisen bötfällt studenter som har suttit obältade i bilar. Ett ögonblicks ouppmärksamhet hos föraren kan leda till dödsfall även i dessa fall, trots låga hastigheter.

Många tycker att polisen borde ägna sig åt annat, men nästan varje år är det någon student som avlider i samband med olyckor vid studentkorteger. Det är bedrövligt att inte fler inser värdet med polisens jobb. Mest bedrövligt är den motorsportsprofil, som har bilar som sitt jobb och har levt hela sitt liv med racing, inte tar ställning för ett säkerhetsarbete i trafiken. Han om någon borde inse farorna.

Polisen fortsätter säkert med sitt arbete vid studentfirandet nästa år och det är bara att hoppas att vi slipper ha samma debatt då. Polisens arbete är viktigt och kan rädda liv!

Olycksfri student 2017!

Så hände det i år igen. Denna gång på Gotland. En ung man ramlade av ett studentflak och dog. En tragedi, så klart, men också förhoppningsvis en ögonöppnare för alla som har ondgjort sig över polisens arbete med att upprätthålla säkerheten i trafiken i samband med studentfirandet i Karlstad.

Det har varit många inlägg i debatten om att polisen bötfällt studenter som har suttit obältade i bilar. Ett ögonblicks ouppmärksamhet hos föraren kan leda till dödsfall även i dessa fall, trots låga hastigheter.

Många tycker att polisen borde ägna sig åt annat, men nästan varje år är det någon student som avlider i samband med olyckor vid studentkorteger. Det är bedrövligt att inte fler inser värdet med polisens jobb. Mest bedrövligt är den motorsportsprofil, som har bilar som sitt jobb och har levt hela sitt liv med racing, inte tar ställning för ett säkerhetsarbete i trafiken. Han om någon borde inse farorna.

Polisen fortsätter säkert med sitt arbete vid studentfirandet nästa år och det är bara att hoppas att vi slipper ha samma debatt då. Polisens arbete är viktigt och kan rädda liv!

Olycksfri student 2017!