2016-06-17 10:33

2016-06-17 10:33

Föreställning i yppersta världsklass

WERMLAND OPERA:

Wermland Opera har återigen presenterat en föreställning av yppersta världsklass: Les Misérables är ett konstverk som kommer att ge eko i musical- och operakretsar långt utanför Sveriges gränser.

Wermland Opera med de, i dessa sammanhang, knappa resurserna skapar återigen en föreställning som har allt. Storartade artistprestationer från välkända Christer Nerfont ner till barn i tioårs åldern. Scenografin är fantastisk och musiken tar publiken med in i föreställningen och får den att stampa takten till studenternas upproriska sångtexter.

Det finns tyvärr många här i Värmland som anser att vi inte skall satsa pengar på den här typen av kulturell verksamhet. Till alla er säger vi bara: om ni rgå och se Les Misérables så förstår ni varför Wermland Opera är värd all den uppskattning den får.

Den här föreställningen kommer att dra publik till Karlstad och Värmland från hela Sverige och förmodligen från stora delar av Europa i övrigt också. Wermland Opera är som humlan som egentligen inte ska kunna flyga men gör det i alla fall. Med de resurser som Wermland opera har till sitt förfogande borde de inte kunna prestera på högsta kulturella nivå gång på gång, men de gör det i alla fall!

Björn och Birgitta Samuelsson

Karlstad

Wermland Opera har återigen presenterat en föreställning av yppersta världsklass: Les Misérables är ett konstverk som kommer att ge eko i musical- och operakretsar långt utanför Sveriges gränser.

Wermland Opera med de, i dessa sammanhang, knappa resurserna skapar återigen en föreställning som har allt. Storartade artistprestationer från välkända Christer Nerfont ner till barn i tioårs åldern. Scenografin är fantastisk och musiken tar publiken med in i föreställningen och får den att stampa takten till studenternas upproriska sångtexter.

Det finns tyvärr många här i Värmland som anser att vi inte skall satsa pengar på den här typen av kulturell verksamhet. Till alla er säger vi bara: om ni rgå och se Les Misérables så förstår ni varför Wermland Opera är värd all den uppskattning den får.

Den här föreställningen kommer att dra publik till Karlstad och Värmland från hela Sverige och förmodligen från stora delar av Europa i övrigt också. Wermland Opera är som humlan som egentligen inte ska kunna flyga men gör det i alla fall. Med de resurser som Wermland opera har till sitt förfogande borde de inte kunna prestera på högsta kulturella nivå gång på gång, men de gör det i alla fall!

Björn och Birgitta Samuelsson

Karlstad