2016-06-13 06:00

2016-06-13 06:00

Det mest uppenbara fallet av myndighetssjälvgodhet

LÄNSSTYRELSEN: Byråkrater i landshövdingens ledband

Svar till signaturen Levande landsbygd (NWT 3/6):

Jag stöder fullständigt ditt landsbygdsuppror och avpollettering av landshövdingen och byråkraterna i hans ledband. De har nu bromsat Värmlands utveckling tillräckligt länge med sitt envisa nejsägande till allt som kommer från entreprenörer och privatpersoner.

Det mest uppenbara fallet av myndighetssjälvgodhet var det förslag som lades fram om utökning av strandskyddet för drygt 90 områden. När sen opinionen blev för stark var de tvungna att reducera till cirka 50. Det visade med all tydlighet att det är länsstyrelsens tolkningar som gäller oavsett vad lagen säger.

I det läget hade landshövdingen alla möjligheter att helt skrota förslaget med Värmlands bästa i tankarna, men han valde att fega ur.

L L

Svar till signaturen Levande landsbygd (NWT 3/6):

Jag stöder fullständigt ditt landsbygdsuppror och avpollettering av landshövdingen och byråkraterna i hans ledband. De har nu bromsat Värmlands utveckling tillräckligt länge med sitt envisa nejsägande till allt som kommer från entreprenörer och privatpersoner.

Det mest uppenbara fallet av myndighetssjälvgodhet var det förslag som lades fram om utökning av strandskyddet för drygt 90 områden. När sen opinionen blev för stark var de tvungna att reducera till cirka 50. Det visade med all tydlighet att det är länsstyrelsens tolkningar som gäller oavsett vad lagen säger.

I det läget hade landshövdingen alla möjligheter att helt skrota förslaget med Värmlands bästa i tankarna, men han valde att fega ur.

L L

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.