2016-06-08 13:09

2016-06-08 13:09

Tips till trafikpolisen

KARLSTAD:

Nu när studentkortegernas tid är över, så har jag några tips till hur polisen kan arbeta med trafikfrågor:

Jag åker så gott som dagligen från Segerstad till Karlstad. Under min resa den 8 juni på morgonen, noterade jag fyra bilar som saknade all belysning fram, tre stycken som bara hade parkeringsljuset tänt, två som körde med både halvljus och dimljus, 14 med endast ett halvljus och ett eller inget parkeringsljus samt en som hade en helbländande strålkastare. Och vid norra uppfarten av Skutbergsmotet körde/trängde sig tre bilar i rad upp på E18 utan att respektera den absoluta väjningsplikten som råder där.

Om inte detta är tips nog så föreslår jag en kontroll vid en cirkulationsplats där minst varannan bilist struntar i att använda högerblinkers vid utfart från densamma, vilket skulle ge mycket pengar i trafikböter till statens kassa.

Eller varför inte göra en rad fartkontroller på Sundstavägen där det råder 30 km/tim men där många kör mellan 50 och 90 km/tim.

R W

Nu när studentkortegernas tid är över, så har jag några tips till hur polisen kan arbeta med trafikfrågor:

Jag åker så gott som dagligen från Segerstad till Karlstad. Under min resa den 8 juni på morgonen, noterade jag fyra bilar som saknade all belysning fram, tre stycken som bara hade parkeringsljuset tänt, två som körde med både halvljus och dimljus, 14 med endast ett halvljus och ett eller inget parkeringsljus samt en som hade en helbländande strålkastare. Och vid norra uppfarten av Skutbergsmotet körde/trängde sig tre bilar i rad upp på E18 utan att respektera den absoluta väjningsplikten som råder där.

Om inte detta är tips nog så föreslår jag en kontroll vid en cirkulationsplats där minst varannan bilist struntar i att använda högerblinkers vid utfart från densamma, vilket skulle ge mycket pengar i trafikböter till statens kassa.

Eller varför inte göra en rad fartkontroller på Sundstavägen där det råder 30 km/tim men där många kör mellan 50 och 90 km/tim.

R W