2016-06-08 06:00

2016-06-08 06:00

Ifrågasätter polisens prioriteringar

KARLSTAD:

Jag och hustrun tog en cykeltur ner på stan i det underbara vädret på nationaldagens eftermiddag. Döm om vår förvåning när vi fick bevittna hur polisen stannat och höll på att bötfälla två öppna bilar i höjd med gatuköket på Älvgatan.

Jag frågade en av passagerarna, en ung festfixad tjej i balklänning och uppsatt hår, vad som stod på. Hon svarade att polisen sagt att man skulle bötfälla alla studenter som satt uppe på cabben i år.

Man kan verkligen ifrågasätta vilka prioriteringar polisen gör. Vid lördagskvällens och -nattens cruising stod polisen maktlös när kepsförsedda blöjraggare i Volvobilar med bortkapat tak ljudterroriserade allmänheten natten lång. Nu hade man plötsligt tuffat till sig och agerade resolut mot nyktra, glädjerusiga studenter, på väg till en av livets höjdpunkter.

Dessa bilkorteger vid studentfirandet är ett mycket uppskattat inslag och en djupt rotad tradition i vårt land. Allmänheten kan glädjas åt att beskåda inte bara vackra, festklädda ungdomar, utan även välvårdade veteran-, sport- och entusiastbilar. Detta vill vi förstås ha kvar i Karlstad!

Som företagare och skattebetalare kan man inte låta bli att uppmana polismyndigheten att skärpa till sig. De lyckades med sitt klumpiga agerande effektivt förstöra högtidskvällen för flera av ungdomarna och vinner definitivt inga popularitetspriser bland allmänheten!

Arg medborgare

Jag och hustrun tog en cykeltur ner på stan i det underbara vädret på nationaldagens eftermiddag. Döm om vår förvåning när vi fick bevittna hur polisen stannat och höll på att bötfälla två öppna bilar i höjd med gatuköket på Älvgatan.

Jag frågade en av passagerarna, en ung festfixad tjej i balklänning och uppsatt hår, vad som stod på. Hon svarade att polisen sagt att man skulle bötfälla alla studenter som satt uppe på cabben i år.

Man kan verkligen ifrågasätta vilka prioriteringar polisen gör. Vid lördagskvällens och -nattens cruising stod polisen maktlös när kepsförsedda blöjraggare i Volvobilar med bortkapat tak ljudterroriserade allmänheten natten lång. Nu hade man plötsligt tuffat till sig och agerade resolut mot nyktra, glädjerusiga studenter, på väg till en av livets höjdpunkter.

Dessa bilkorteger vid studentfirandet är ett mycket uppskattat inslag och en djupt rotad tradition i vårt land. Allmänheten kan glädjas åt att beskåda inte bara vackra, festklädda ungdomar, utan även välvårdade veteran-, sport- och entusiastbilar. Detta vill vi förstås ha kvar i Karlstad!

Som företagare och skattebetalare kan man inte låta bli att uppmana polismyndigheten att skärpa till sig. De lyckades med sitt klumpiga agerande effektivt förstöra högtidskvällen för flera av ungdomarna och vinner definitivt inga popularitetspriser bland allmänheten!

Arg medborgare