2016-06-08 06:00

2016-06-08 06:00

Efterlyser mer vettiga argument

MOSKÉ:

Det är många som här på NWT:s insändarsida målar fan på väggen och på mycket lösa grunder – läs: rena gissningar – utgår från att ett moskébygge i Karlstad kommer att få mer eller mindre katastrofala följder och därför vill göra allt för att stoppa bygget. Att detta går rakt emot vår egen svenska grundlag om religionsfrihet tycks inte bekymra dem det minsta...

Den första svenska moskén invigdes 1975, för över 40 år sedan, i Göteborg. Sedan dessa har åtskilliga moskéer byggts runt om i landet: i Stockholm, Malmö, Gävle, Halmstad, Trollhättan, Uppsala, Sundsvall och så vidare. Så varför inte också i Karlstad? Kom med ett vettigt och sakligt underbyggt argument – som omväxling!

Stoiker

Det är många som här på NWT:s insändarsida målar fan på väggen och på mycket lösa grunder – läs: rena gissningar – utgår från att ett moskébygge i Karlstad kommer att få mer eller mindre katastrofala följder och därför vill göra allt för att stoppa bygget. Att detta går rakt emot vår egen svenska grundlag om religionsfrihet tycks inte bekymra dem det minsta...

Den första svenska moskén invigdes 1975, för över 40 år sedan, i Göteborg. Sedan dessa har åtskilliga moskéer byggts runt om i landet: i Stockholm, Malmö, Gävle, Halmstad, Trollhättan, Uppsala, Sundsvall och så vidare. Så varför inte också i Karlstad? Kom med ett vettigt och sakligt underbyggt argument – som omväxling!

Stoiker