2016-05-24 16:50

2016-05-24 16:50

Bara PK-stollar som skyller på SD

LIKA VÄRDE:

Svar till Mika Takamäki (NWT 24/5):

Det är otäckt att se dig påstå att Sverigedemokraterna skulle sprida skräckpropaganda och i synnerhet om barnen vars föräldrar skickar dem ensamma till andra sida jorden med kravet ”ta hand om mitt barn”. Det handlar visst inte om helt vanliga barn, som våra svenska ungar. Det handlar om barn som i praktiken förlorat sina föräldrar och kommer från helt andra kulturer och levnadsförhållanden. En del får utbrott och hotar, misshandlar, bränner och ställer till, så som våra svenska ungar inte skulle göra. Klart att dessa ungar, de som är ungar och de som inte är det men säger att de är det, har samma typ av drömmar om ett bra liv som våra ungar har. Men skillnaden är ändå enorm och våldet en del ställer till med är skrämmande, både för våra barn och för vuxna. Det handlar inte om främlingsfientlighet eller att folk skulle bli vänligare om man pratar med dem. Det handlar om en av människans grundläggande instinkter: självbevarelsedrift. Varje dag läser vi om våld på förläggningarna, både de för vuxna och de för barn. Sådant vill inte föräldrar till svenska barn utsätta sina ungar för. Det är den enkla förklaringen till att folk inte vill ha dem in på stugknuten. Fast för PK-stollarna är det ju lättare att skylla allt på Sverigedemokraterna. Folk är trötta på alla dessa lögner. Och på flumidéerna om globalisering och att man ska tillåta att alla som känner för att söka asyl ska få göra det. Rätten till att söka asyl är förbehållen de som verkligen har asylskäl. Precis som att alla svenskar har rätt att söka socialbidrag, men alla vet att man måste uppfylla vissa krav för att få det. De asylsökande som inte har genuina asylskäl vet om det mycket väl, men de chansar i alla fall. Men visst, alla svenskar kanske borde söka socialbidrag, bara för att de har rätt till det. Undrar vad de politiskt korrekta skulle säga då om asylsökandet och socialbidragssökandet. Skulle tippa på en massa nonsensdravel i vanlig ordning.

Hans-Tommy Berg

Svar till Mika Takamäki (NWT 24/5):

Det är otäckt att se dig påstå att Sverigedemokraterna skulle sprida skräckpropaganda och i synnerhet om barnen vars föräldrar skickar dem ensamma till andra sida jorden med kravet ”ta hand om mitt barn”. Det handlar visst inte om helt vanliga barn, som våra svenska ungar. Det handlar om barn som i praktiken förlorat sina föräldrar och kommer från helt andra kulturer och levnadsförhållanden. En del får utbrott och hotar, misshandlar, bränner och ställer till, så som våra svenska ungar inte skulle göra. Klart att dessa ungar, de som är ungar och de som inte är det men säger att de är det, har samma typ av drömmar om ett bra liv som våra ungar har. Men skillnaden är ändå enorm och våldet en del ställer till med är skrämmande, både för våra barn och för vuxna. Det handlar inte om främlingsfientlighet eller att folk skulle bli vänligare om man pratar med dem. Det handlar om en av människans grundläggande instinkter: självbevarelsedrift. Varje dag läser vi om våld på förläggningarna, både de för vuxna och de för barn. Sådant vill inte föräldrar till svenska barn utsätta sina ungar för. Det är den enkla förklaringen till att folk inte vill ha dem in på stugknuten. Fast för PK-stollarna är det ju lättare att skylla allt på Sverigedemokraterna. Folk är trötta på alla dessa lögner. Och på flumidéerna om globalisering och att man ska tillåta att alla som känner för att söka asyl ska få göra det. Rätten till att söka asyl är förbehållen de som verkligen har asylskäl. Precis som att alla svenskar har rätt att söka socialbidrag, men alla vet att man måste uppfylla vissa krav för att få det. De asylsökande som inte har genuina asylskäl vet om det mycket väl, men de chansar i alla fall. Men visst, alla svenskar kanske borde söka socialbidrag, bara för att de har rätt till det. Undrar vad de politiskt korrekta skulle säga då om asylsökandet och socialbidragssökandet. Skulle tippa på en massa nonsensdravel i vanlig ordning.

Hans-Tommy Berg