2016-05-23 06:00

2016-05-23 06:00

På plats med ekonomikurs

MEDLEMSLÅN:

Då var det dags igen... Nu har Reumatikerförbundets ordförande, som tidigare skaffat sig skattebefriade förmåner, använt sjuka människors medlemsavgifter som ett lån för en upptaxering hon drabbats av. Med en årsinkomst på cirka 800 000 kronor skulle hon nog ha kunnat lätta på sin egen plånbok och betalat. Men det var nog aldrig aktuellt.

Hur och när skulle detta lån betalas av? Eftersom hon nu tydligen inte arbetar vore kanske en kurs i bokföring och ekonomi på sin plats för att lära sig om privatekonomi. Alla får mätta munnen efter matsäcken. Det borde även gälla här!

Janne

Då var det dags igen... Nu har Reumatikerförbundets ordförande, som tidigare skaffat sig skattebefriade förmåner, använt sjuka människors medlemsavgifter som ett lån för en upptaxering hon drabbats av. Med en årsinkomst på cirka 800 000 kronor skulle hon nog ha kunnat lätta på sin egen plånbok och betalat. Men det var nog aldrig aktuellt.

Hur och när skulle detta lån betalas av? Eftersom hon nu tydligen inte arbetar vore kanske en kurs i bokföring och ekonomi på sin plats för att lära sig om privatekonomi. Alla får mätta munnen efter matsäcken. Det borde även gälla här!

Janne

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.